Mená detí, ktoré dominovali v roku 2021. Niektoré sú fakt originálne!
07 | 01 | 2022 I Norbert Pančík

Minulý rok sa v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach narodilo 2532 bábätiek.

38 párov dvojičiek a jedny štvorčatá sa narodili v Košiciach.

V štatistike pohlavia to bolo pomerne vyrovnané – 51 percent novorodencov tvorili chlapci, 49 percent dievčatá, uvádzajú Topky.

Našťastie existujú tradície

Veľmi zaujímavé to bolo s výberom mien, ktoré rodičia volili. Jedni dali prednosť klasickým, druhí nechali naplno vyniknúť svoju fantáziu. Niekedy sa vyskytli exotické mená či mená televíznych hviezd. Prevahu však mali napriek tomu tradičné.

Panoptikum nápadov

„Kým pred pár rokmi leteli skôr cudzie mená, teraz sa viac používajú domáce. Je to návrat k tradícii. Medzi chlapčenskými menami sme mali najviac Michalov, Samuelov, Richardov, ale k častým patrili aj Adam, Ján, Martin, Dominik a Sebastián. U dievčenských kraľujú Viktórie, Sáry, Sofie, no pribudli aj Laura, Hana, Olívia a Simona,“ uviedla podľa Topiek Anna Csorbová z UNLP.

Tie zaujímavejšie mená, ktoré rodičia dávali svojim deťom sú mená ako Darren, Roderik, Zalán, Aiden, Zoey, Kaleb, ale aj dve naraz - Timotej Enumett. Mali sme aj tieto cudzie ženské mená - Rylie, Alma, Lota, Luana, Anissa, Rania, či Prea, infomovali Topky. 

KAM lietali naši europoslanci? Z OĽaNO aj v Bahrajne
Pracovné cesty poslancov Európskeho parlamentu boli počas minulého roku tiež výrazne obmedzené pandémiou. Kto ale z našich europoslancov "lietal po svete" a kto "sedel doma"? Zisťoval denník Plus7dní. Za deň rokovania mimo EÚ europoslancovi... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Nová móda sa našťastie nechytá

Treba dodať, že existujú prípady, keď rodičia dopĺňajú druhé meno, čo je možné. Najviac sú možné tri, avšak v roku 2021 sa to v Košickej nemocnici nestalo. Pokiaľ ide o cudzie meno, tak zaujímavosťou je, že v nemocnici overujú, či je na zozname a či ho vôbec môžu zapísať v danej podobe.

Zasmejte sa nad vtipnými obrázkami a odreagujte sa
Covid správy, dovolenky vládnych predstaviteľov aj davová psychóza. Toho všetkého už majú ľuďia po krk. Spríjemnite si novými zábavnými a trefnými obrázkami deň a odreagujte sa od toho všetkého! Nové vydanie prináša množstvo nových vtipných... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.