Čína: Nemocnica odmietla ženu vo vysokom štádiu tehotenstva bez platného COVID testu. Dieťa po narodení zomrelo pred nemocnicou (VIDEO)
07 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Nemilosrdný lockdown v čínskom meste Si-an: Nemocnica odmietla prijať ženu vo vysokom štádiu tehotenstva, pretože jej test na koronavírus vypršal. Incident má personálne dôsledky, píše nemecký Stern.

Čínska metropola Si-an je už dva týždne v tvrdom lockdowne. 13 miliónov obyvateľov je takmer úplne odrezaných od okolitého sveta. Väčšina obchodov je zatvorená, nakupovanie je povolené len raz za tri dni. Nedávno sa pravidlá ešte sprísnili. Obyvateľom sa prikázalo, že svoje obydlia môžu opusť len v prípade, ak sa idú dať otestovať na koronavírus.

Treba 4. dávku vakcíny špeciálne proti Omikronu?
Koľko posilňovacích očkovaní proti Covidu-19 je ešte potrebných? A príde aktualizovaná dávka priamo proti Omikronu? – pýta sa de.euronews.com. „Chystám sa prihlásiť už rovno aj na štvrté očkovanie, aby som sa už nemusela takto stresovať," –... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Žena vo vysokom štádiu tehotenstva prišla pred nemocnicou o dieťa

Radikálne opatrenia zrejme boli príčinou, že žena vo vysokom štádiu tehotenstva nedostala naliehavú lekársku starostlivosť a prišla o dieťa. Ako informoval portál Sup China s odvolaním sa na príspevky na čínskych sociálnych sieťach, tehotnú ženu na Nový rok miestna nemocnica odmietla, pretože nemala platný test na koronavírus. Ten, ktorý mala, jej vypršal len niekoľko hodín predtým.

Nemecko: Vyše 95-percentný podiel nákazy Omikronom u očkovaných
V najnovšej správe nemeckého Inštitútu Roberta Kocha (RKI) sú zaujímavé údaje o tom, kto bol nakazený variantom Omikron. Výsledky zrkadlia poznatky aj z iných krajín, ako je Dánsko alebo Spojené kráľovstvo. Ako sa dalo očakávať, Omikron vytláča... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Nemocnica prepustila vedúcich zamestnancov

Žena začala krvácať pred vchodom do nemocnice a dieťa porodila. Krátko po narodení však  zomrelo. Švagriná tehotnej ženy zverejnila prípad - vrátane fotografií krvácajúcej ženy - na čínskej sociálnej sieti Weibo. Príspevok sa rýchlo rozšíril a vyvolal vlnu nevôľu medzi čínskym obyvateľstvom.

Nemocnica z incidentu vyvodila dôsledky. Generálny riaditeľ bol suspendovaný za neposkytnutie pomoci a vedúci oddelenia bol prepustený. Okrem toho podľa zástupcu primátora mesta nemocnice už nesmú odmietnuť pacientov kvôli opatreniam v súvislosti s COVIDom, ak môžu predložiť negatívny test, ktorý je starý minimálne 48 hodín.

NOVÝ VARIANT koronavírusu v Európe! Má veľmi veľa mutácií
O novom variante sa zatiaľ toho veľa nevie. Objavil sa vo Francúzsku a údajne pochádza z Kamerunu. Má veľa mutácií, informuje Der Tagesspiegel. Dvanásť ľudí z južného Francúzska sa pravdepodobne nakazilo novým variantom koronavírusu. Vyplýva to z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Lockdown v čínskom meste Si-an: Hnev ľudí sa stupňuje

Lockdown v meste Si-an platí od 23. decembra a zruší sa až vtedy, keď sa nevyskytnú ďalšie infekcie. Hoci počet nových infekcií medzitým klesol, koniec opatrení je zatiaľ v nedohľadne. Zatiaľ sa situácia v metropole naďalej zhoršuje.

Mnohým obyvateľom už nezostali takmer žiadne potraviny a úrady majú problém s ich zásobovaním. Mnohí občania si zatiaľ vymieňajú cigarety alebo elektrotechniku za potraviny.

Omikron je u 2- až 3-krát OČKOVANÝCH takmer 4-krát infekčnejší ako Delta
Objavujú sa aj štúdie, ktoré skúmajú výskyt infekcií Omikronom v rôznych prostrediach a v porovnaní s predchádzajúcimi variantmi. Teraz je isté, že priebeh ochorenia Omikronom je oveľa neškodnejší než v prípade všetkých predchádzajúcich variantov.... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Mnohí obyvatelia Si-anu si v posledných dňoch vylievali svoj hnev aj na sociálnych sieťach. Na to zareagovala aj vláda. Vyhlásila, že  príspevky týkajúce sa koronových opatrení sa budú cenzurovať.

Čína presadzuje politiku nulového výskytu koronavírusu a uzatvára celé mestá s miliónmi obyvateľov, aj keď sa v nich vyskytne len niekoľko nových infekcií. Najmä pred začiatkom zimných olympijských hier v Pekingu, ktoré sa uskutočnia začiatkom februára, chcú úrady za každú cenu zabrániť šíreniu COVIDu, uzatvára nemecký Stern.

(Medzititulky red. HD.)

Prečo Twitter zablokoval účet vynálezcu mRNA vakcíny? (VIDEO)
Twitter zablokoval účet molekulárneho biológa Dr. Roberta Maloneho, ktorý kritizoval očkovaciu kampaň americkej vlády, informuje epochtimes.de. Twitter pozastavil účet virológa a molekulárneho biológa Dr. Roberta Maloneho. Malone je jedným z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.