Premiér verí, že likvidačné tornádo pre kultúru čoskoro skončí
06 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Verte mi, budem jedným z vašich prvých divákov! Sľúbil to premiér Eduard Heger kultúrnym inštitúciám. Divadlá, koncertné sály aj kiná totiž bijú na poplach a žiadajú sprístupnenie kultúrnych podujatí.

Sú už zúfalí

Po viacerých verejných žiadostiach, aby boli kultúrne podujatia prístupné pre ľudí v režime OP, sa ozval aj premiér. "Kultúra je pre moju vládu dôležitá. Súhlasím s vami, aby sa aj kultúra postupne otvárala verejnosti," napísal premiér v statuse na sociálnej sieti.

"Ministerka kultúry dnes predstavila nový kultúrny semafor a vyžiadal som si aj odborné stanovisko z ministerstva zdravotníctva, aby sme kultúrne podujatia mohli bezpečne otvoriť s prihliadnutím na epidemickú situáciu," dodal premiér.

Východ Slovenska oslavuje pravoslávne Vianoce: Koho nepustia do chrámu?
Tak ešte raz: Šťastné a veselé! Pravoslávni veriaci, riadiaci sa juliánskym kalendárom, práve dnes zasadnú k štedrovečernému stolu. A oslávia narodenie Isusa Christa. Tri dni sviatkov V tento deň sa uskutoční aj prvá bohoslužba v Katedrálnom... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Prvý divák

Podľa Hegera je to práve kultúra, ktorá nás podnecuje kriticky myslieť, rozširuje naše vnímanie emócií a sveta okolo nás. "Viem, že pre váš sektor je pandémia likvidačným tornádom a ďakujem vám, že ste doteraz rešpektovali opatrenia a mnoho umelcov verejne podporilo očkovanie," skonštatoval.

Očakáva, že príslušné rezorty budú do konca tohto týždňa komunikovať, za akých podmienok otvoríme divadlá, koncertné sály a kiná. "Verte mi, budem jedným z vašich prvých divákov," sľúbil Heger.

TAKTO sa zabávali členovia koalície pod článkom o opozičnom politikovi
Predseda strany Smer SD nazval redaktorku televízie Markíza, ktorá sa ho pýtala na návrat z dovolenky trápnou husou. Mainstream mal zo včerajšej trápnej novinárskej husi okamžite senzáciu na titulku. Pod jedným z nich reagovali aj koaliční... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.