Odkaz prezidentke a poslancom: Aj neúplné rodiny potrebujú právny štát!
06 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Základnou bunkou spoločnosti je rodina. Nie vždy to však dvom, ktorí si rodinu založili, vydrží.

V neúplných rodinách dominujú mnohokrát roky trvajúce súdne spory. Práve im sa venuje Slavěna Vorobelová.

Životné priority

"Pre väčšinu z nás je to zdravie a rodina. Predovšetkým deti. No na Slovensku existujú tisíce, možno aj desaťtisíce ľudí, ktorí síce dieťa majú, ale bohužiaľ nemôžu ho vídať, stretávať sa s ním, vychovávať ho." S. Vorobelová pripomína, že to nie sú asociáli, ale: "Sú to občania tohto štátu, pracujúci, platiaci dane, no mali smolu, že poručenská agenda funguje tak, ako funguje. Aj napriek  právoplatným rozhodnutiam súdov. Tie protistrana nedodržiava a smeje sa systému nefungujúceho súdnictva."

Táto vláda a právny štát idú k sebe ako vegetarián a zabíjačka
Poslanec Tomáš Taraba v tom má jasno - NAKA plní politické zadania. To, že NAKA je politická zložka súčasnej vládnej moci, je krásne vidieť na tom, že riešia nejakých miestnych poslancov, že neboli podľa nich dostatočne aktívni pri premenovaní... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Neviditeľní rodičia

"Nečinnosť súdov a úradov trvá roky rokúce, vy podávate žaloby, návrhy, navštevujete znalcov, psychológov, platíte právnikov, no nikto sa za vás nepostaví.! Vykresľuje doslova zúfalý stav rodičov: "Či ste žena alebo muž, ktorý nevidí svoje vlastné dieťa roky. Ste neviditeľní. Politici dávajú ruky preč, veď kým sa to netýka ich, ich volebných preferencií či ich politických kšeftíkov, tak načo aj."

Stačí malá legislatívna zmena.

"Automaticky trestať toho, kto rozhodnutie súdu nerešpektuje. Ak je možné zobrať vodičské oprávnenie rodičovi, ktorý na dieťa neplatí, tak vieme trestať aj rodiča, ktorý neakceptuje rozhodnutie súdu o určení styku s maloletým dieťaťom." Navrhuje riešenie S. Vorobelová s tým, že súdy by v týchto prípadoch mali konať a rozhodnúť do mesiaca-dvoch. 

P.S. prezidentke, vláde a poslancom NR SR

"Ak viete riešiť promptne americké základne na našom území, ak viete riešiť, že psy nemajú byť na reťazi, ak viete riešiť práva homosexuálnych párov a témy ako je využívanie ženských materníc na vynosenie dieťaťa pre tieto páry, ak viete riešiť modelingovú kariéru a údajnú šikanu prezidentkinej dcéry, ak viete riešiť nižšie tresty za marihuanu, tak konajte aj v záujme „vymazaných rodičov“, ktorí žijú na Slovensku, prežívajú svoje najťažšie roky života bez svojich vlastných detí, o ktoré sa chcú len s láskou starať a podieľať sa na ich výchove. Stačí len, ak si predstavíte, že vám váš partner vezme vaše deti, čo i len na mesiac, a nie že ich neuvidíte roky ako je tomu v tisíckach prípadov zničených rodín na Slovensku bez iskierky nádeje na spravodlivosť." Uzatvára svoj článok S. Vorobelová.

Predseda strany novinárke - teraz vyzeráte ako taká hus
Nie, toto nebola reakcia na výzor rekaktorky Markízy. To bola reakcia R. Fica na jej otázku. Klasická situácia na klasickej tlačovke. Mainstream si melie svoje, nezaujíma ho ani téma, ani účinkujúci. Dnešný príklad. Priorita redaktorky Takmer po... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.