Bödöra ma súdiť Truban. Lipšic podal námietku
05 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Bödörovo komando v kauze Očistec má súdiť sudca Michal Truban. Jeho zaujatosť namieta špeciálna prokuratúra aj Daniel Lipšic.

Zdá sa, že príčinou je to, že Truban nevzal do väzby Bödöra, objavil sa vo výpovedi spolupracujúceho obvineného. Teraz má súdiť tzv. Bödörovu skupinu. Podrobnosti zverejnili aktuality.sk.

Úrad špeciálnej prokuratúry podal v decembri minulého roka obžalobu v kauze Očistec. Elektronická podateľňa pridelila spis sudcovi Michalovi Trubanovi. Ten v minulosti šéfoval Špecializovanému trestnému súdu. Dnes je sudcom tohto súdu, pôsobí v Banskej Bystrici.

Sudca Truban bol v minulosti kritizovaný, že v kauze Dobytkár nevzal do väzby Norberta Bödöra. Neskôr sa ukázalo, že jeden z kajúcnikov spomínal Trubanovo meno v spise korupčnej kauzy poľnohospodárskych dotácií.

Kto vlastne bude súdiť oligarchu Miroslava Výboha?
Na oligarchu M. Výboha nedávno podal úrad D. Lipšica obžalobu pre korupciu. Podľa kajúcnikov F. Imreczeho a M. Suchobu mal prijať 150.000€ určených pre šéfa Hlas- SD P. Pellegriniho. Obžaloba padla na stôl sudcovi Špecializovaného trestného súdu... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

Prišli dve námietky zaujatosti

Či bude sudca Truban nakoniec súdiť prípad zločineckej skupiny okolo Norberta Bödöra, policajného exprezidenta Tibora Gašpara a ďalších niekdajších funkcionárov policajného zboru a iných zložiek, dnes ešte nie isté. Podľa informácií Aktuality.sk totiž na sudcu prišli minimálne dve námietky zaujatosti – jedna od dozorujúceho prokurátora prípadu, druhá od Daniela Lipšica ako súkromnej osoby.

Lipšic je v postavení poškodeného. Podľa zistení totiž Lipšica ešte ako politika údajne sledovali za peniaze a na objednávku práve policajti, ktorí mali byť súčasťou Bödörovho komanda.

O svojej prípadnej zaujatosti bude sudca najprv rozhodovať sám o sebe. Ak by sa z prípadu nevylúčil, procesné strany môžu ešte podať sťažnosť na Najvyšší súd.

Krajniakov rezort v problémoch. Dve pracovníčky vzaté do väzby pre podvod vo výške takmer 14 miliónov eur
Kauza, ktorá vypukla v októbri a takmer stála hlavu ministra práce sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka (Sme rodina) je v štádiu riešenia. Na schránkové firmy v zahraničí, ktoré brali pandemickú podporu zo Slovenska medzi prvými upozornilo... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Truban má na krku aj disciplinárne stíhanie

Okrem toho, že sudca Truban tiež zamlčal kontakty so stíhaným právnikom Jánom Gajanom. Sudca sa vtedy napriek tomu nenamietol a v prípade Bödöra rozhodoval. Od októbra 2020 ho chcú v súvislosti s týmto prípadom disciplinárne stíhať. Už to trvá viac ako rok, pretože konanie spomalila pandémia aj jeden zrušený termín. Navyše od augusta 2021 prešli všetky disciplinárky vrátane tej Trubanovej pod Najvyšší správny súd. Ten však svoje fungovanie ešte len rozbieha.

Elitný vyšetrovateľ: Odborná skupina na obnovenie dôvery je infantilný nápad
Unáhlený spôsob "riešenia" budovania dôvery v štát cez vzbudzovanie nedôvery. Jozef Šátek o úspechu tejto skupiny píše, žeako sa spieva: "Na svätého Dindy, čo nebude nikdy". "Už pri vytvorení tejto "odbornej skupiny" premiérom Hegerom som... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.

 

.