V čilskej zoo zaočkovali proti koronavírusu už desať zvierat
04 | 01 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Desať zvierat zo zoologickej záhrady neďaleko čilskej metropoly Santiago - vrátene tigra, orangutana a levov - zaočkovali už druhou dávkou vakcíny proti koronavírusu. Informovala o tom v utorok agentúra AFP.

Zoologická záhrada Buin Zoo v decembri ako prvá v Latinskej Amerike začala s očkovaním zvierat experimentálnou vakcínou, ktorá bola vyrobená špeciálne pre zvieratá. Prvú dávku orangutan a šelmy dostali 13. decembra a druhú 3. januára.

Medzi zaočkovanými zvieratami je aj tiger džungľový indický menom Charly a orangutan bornejský Sandai. Obe tieto zvieratá patria medzi ohrozené druhy.

Koronavírus už vo svete potvrdili u opíc, ľudoopov a mačkovitých šeliem chovaných v zoologických záhradách, a tiež u noriek a vysokej zvery žijúcej vo voľnej prírode.

Zoologická záhrada Bui Zoo svojich zverencov na koronavírus zatiaľ netestovala ani u nich nezaznamenala príznaky covidu. Prostredníctvom očkovania chce preventívne ochrániť zvieratá s najväčším rizikom nákazy a takisto testovať, akú úroveň ochrany a na akú dlhú dobu je vakcína schopná zabezpečiť.

Arabské emiráty: prvá krajina, ktorá zakázala neočkovaným lietať. Vládna aplikácia sleduje ľudí
Spojené arabské emiráty presadzujú zákaz letov pre neočkované osoby. Pred niekoľkými týždňami tento autokraticky riadený štát oznámil, že už zaočkoval takmer 100 percent svojej populácie, informuje epochtimes.de. Neočkované osoby nesmú opustiť... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová