Minister práce je podľa poslankyne SaS klamár, hlupák a úbožiak a je mentálne mínus osem storočí
04 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Novoročný príhovor ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka (Sme rodina) absolútne vyprovokoval jej koaličnú kolegyňu Janu Bitó Cigánikovú (SaS), ktorá ho priamo pod príspevkom nazvala klamárom, hlupákom a úbožiakom a pripojila aj link, kde si môže minister práce prečítať jej reakciu.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak, bilancoval rok 2021 a želal si do roku 2022. Jeho želaním je, aby progresívnu reformnú jeseň vystriedala prorodinná a konzervatívna reformná jar a za najsmutnejší politický moment roka 2021 označil triumf poslankyne Cigánikovej, ktorá zabránila tomu, aby neprešiel zákon Anny Záborskej o podpore tehotným ženám. "Cítil som veľký smútok a sklamanie," odhalil Krajniak svoje pocity. 

Podľa Krajniaka sa v tom momente, keď to nastalo, obnažili tri veci, na ktoré v príspevku na sociálnej sieti aj poukázal

Poslankyňa SaS Jana Cigániková bola podľa neho hlavnou roztlieskavačkou, keď sa štvalo proti Anne Záborskej. Poslankyňa Cigániková mala podľa Krajniaka celý rok mediálne šikanovať konzervatívneho ministra zdravotníctva Mareka Krajčiho. A tretia vec, ktorá sa ministrovi práce ukázala bola, že reformu nemocníc vehementne podporovala Penta a Jana Cigániková, ale rovnako aj premiér Eduard Heger, ktorý ju svojím zápalom a energiou pretlačil. 

Krajniak vyčíta v príspevku Hegerovi, že rovnakú energiu a zápal nevložil do zákona, ktorý predkladala Anna Záborská a to je príčinou, prečo sa minister práce začal naozaj cítiť ako Posledný križiak, čo mu podľa svojich slov aj povedal. 

Podľa Krajniaka je neudržateľné, aby koalícia robila ďalšie progresívne reformy a konzervatívni vládni poslanci boli tlačení do ich podpory s odôvodnením, že majú predsa zodpovednosť za štát. Krajniak v príspevku uvádza, že sa nestotožňuje s progresívnym pochodom inštitúciami. A komentuje reformu súdnictva z dielne ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Za úplný faul považuje, keď je konzervatívny poslanec vystavený hejtu progresívnych médií s odôvodnením, že kritizuje reformu súdov iba kvôli tomu, lebo chce zachovať súd v meste, odkiaľ pochádza, kde zrejme naráža na snahu poslanca OĽaNO Michala Šipoša, zachrániť súd v meste, odkiaľ pochádza.

Krajniak v závere príspevku okrem iného zaželal aj progresívnym, aj konzervatívnym návrat k normálnym pomerom pred pandémiou.

Milan Krajniak je vraj mínus osem storočí

"Bojovať klamstvami nie je konzervatívne, ale hlúpe a úbohé, pán Krajniak," reagovala takmer okamžite poslankyňa SaS Jana Bittó Cigániková.

"Keďže som bola párkrát spomenutá, dovolila som si napísať odpoveď, vyvrátiť nejaké klamstvá a napísať svoj názor. 
Minister Milan Krajniak začal nový rok statusom o tom, čo sa v roku 2021 udialo na politickej scéne. Spomenul ma hneď päťkrát. Z toho usudzujem, že nebyť mňa, tak dnes je u nás dokonalá zdravotná a sociálna starostlivosť, covid sme porazili a všetky nemocnice sú v pluse. Za všetko zlé môže Cigániková, žena, bosorka - upáliť. To je prosím pekne Milan Krajniak považujúci sa “posledného križiaka” z roku 2022, mentálne mínus asi osem storočí," píše v reakcii na sociálnej sieti Jana Bittó Cigániková.

Milana Krajniaka podľa nej na roku 2021 najviac hnevá to, že dosiahla úspech. "Ja, žena. Najprv som opakovane zabránila sprísneniu interrupcií a potom som pomohla presadiť reformu nemocníc. Horekuje, že “vedľa premiéra stála triumfujúca poslankyňa Cigániková” na tlačovke o 76 hrdinoch, ktorí reformu nemocníc posunuli do druhého čítania," reaguje Cigániková

A pýta sa: "Kto tam mal stáť? Predstavitelia Sme rodina, ktorí hádzali nielen tejto reforme polená pod nohy? Boris Kollár, ktorý sa vozil po Slovensku na limuzíne a z titulu, ktorý mu dala táto koalícia, aby proti nej úpenlivo bojoval? Alebo si tam mal stáť ty, Milan, ktorý dnes vykrikuješ nezmysly o “reforme výhodnej pre Pentu” napriek tomu, že práve táto reforma má jasnú ambíciu dať transparentné pravidlá zazmluvňovaniu nemocníc aj ich fungovaniu tak, aby si nemohli vyberať výkony, ktoré robiť chcú?"

Cigániková v príspevku reagovala na všetky Krajniakove tvrdenia o svojej osobe a zverejnila svoj názor nielen na svojom profile, ale ale odkázala na neho aj priamo pod príspevkom ministra práce Milana Krajniaka. 
V závere dodala: "Diskusia je v poriadku, ak sú obe strany schopné načúvať. Tu nevidím ani najmenší náznak. Naopak."

K príspevku pripojila aj zostrih videa z júna, keď podľa svojich slov bojovala za práva žien v parlamente. Ten obsahuje komentáre konzervatívnych kolegov z NR SR, ktoré si musela od nich vypočuť. 

Chystá sa štátna moc zapchať nepohodlným ústa?
Rezort ministertva vnútra prichádza s novým nápadom. Na sociálnej sieti burcuje: "Poď brániť demokraciu proti cudzím vplyvom a manipuláciám! A zriaďuje novú organizáciu, Centrum boja proti hybridným hrozbám MV SR. Hľadajú sa noví zapálení a... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.