EÚ zastavila farebné tetovanie (VIDEÁ)
04 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

 

Od 4. januára bude farebné tetovanie minulosťou. Dôvodom je platnosť nového nariadenia EÚ. Týka sa to mnohých chemických látok používaných pri tetovaní, informuje de.euronews.com.

Na zozname zakázaných látok sú ich tisíce. Podľa Európskej únie sú mnohé z nich potenciálne nebezpečné, alebo neboli dostatočne preskúmané.

O zákaze sa rozhodlo v roku 2020 a prechodné obdobie sa teraz končí. Podľa Európskej komisie  nie je cieľom v zásade zakázať tetovanie, ale „zvýšiť bezpečnosť farieb na tetovanie a permanentného make-upu". VIDEO TU.

Tetovacie odvetvie pandémia koronavírusu ťažko zasiahla. Nové nariadenie EÚ teda vstupuje do platnosti v najnevhodnejšom čase. Farby dostupné na nemeckom trhu podľa nariadenia EÚ sú v súčasnosti len čierna, sivá a biela. Modré a zelené odtiene budú mať prechodné obdobie do roku 2023, kedy budú tiež zakázané.

Priemysel však už pracuje na nových farbivách so zložkami, ktoré nespadajú pod nariadenie Európskej únie, uzatvára de.euronews.com.

V Izraeli čoraz viac ľudí odmieta geneticky modifikovaný „booster“...  a ako sa z očkovaných stávajú neočkovaní
Komentár Peter F. Mayer Na mieste je otázka, či očkovanie vôbec funguje. Protesty sa stupňujú. Zdá sa, že Omikron sa teraz používa ako zámienka na zakrytie skutočnosti, že prípravky genetického inžinierstva schválené v EÚ nikdy nepriniesli to, čo... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.