Na povianočné chudnutie netreba fitká a drastické diéty
03 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Skôr, než sa obetujete a dojete posledný vanilkový rožok a medvediu labku, povedzte prejedaniu stop. Takto láka na posviatkové chudnutie wanda.pluska.sk. Vianočné stoly zostali prázdne, no telo sa nezmestí do nášho oblečenia. Do leta je ešte ďaleko, takže je čas na chudnutie a získanie vytúženej postavy.

Ponúkneme vám niekoľko užitočných rád. Je čas zabojovať o náš štíhly driek.

Stanovte si cieľ

Bez konkrétnych cieľov naša snaha stroskotá oveľa jednoduchšie. Záleží len od vás, ako bude znieť. Či už chcete nosiť o dve konfekčné veľkosti menšie oblečenie alebo spevniť zadoček, je dôležité, aby ste si vybrali cieľ, ktorý je možné dosiahnuť. Žena, ktorá nosí veľkosť 44, si tak iste nevyberie schudnúť za tri mesiace do nohavíc 36, ak chce zostať zdravá. Vyberajte si preto ciele, ktoré je možné dosiahnuť.

Takto vyzerá tragikomédia v politike na Slovensku, zasmejte sa!
Internet sa zabáva. Sociálne siete sa stali hrou na ktorej si často ľudia postihnutí opatreniami vlády krátia čas. Čo iné im ostáva. Veď, ako sa hovorí v rôznych končinách našich: Od nudy sa aj dobrý pes zblázni, prestane poslúchať a zaútočí. V... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pite

Kto chce schudnúť, musí piť. Voda, bylinkové a zelené čaje, ovocné a zeleninové šťavy. Pri diéte sa skrátka neoplatí dôležitosť vody ignorovať. Denná dávka, ktorú bezpodmienečne potrebujete, je dva až tri litre tekutín denne. Nepite kolové limonády, sladké nápoje, džúsy s cukrom a produkty, tváriace sa diétne, ktoré obsahujú umelé sladidlá.

Ani alkoholické nápoje nie sú pri diéte ideálne. Skrýva sa v nich vysoký obsah cukru a často obsahujú viac kalórií než výdatný obed. Radšej poproste o biele suché víno alebo vínny strek.

Jedzte surovú stravu

Deň by ste mali odštartovať ovocím, ktoré sa dopoludnia trávi lepšie, než v poobedňajších či večerných hodinách. Zelenina na obed i na večeru vás zásobí vitamínmi a zasýti bez obáv o krivky. Najlepšie je konzumovať ovocie i zeleninu v surovom stave, pretože kompóty a nálevy obsahujú vyšší obsah cukrov a navyše sa stráca podiel vitamínov.

Nadčasový Sokrates: Jeho 40 výrokov, ktoré vám otvoria oči
Sokrates bol jedným z najväčších gréckych starovekých filozofov a patrí medzi najlepších svetových filozofov všetkých čias. O jeho živote vieme s určitosťou povedať len málo. No mnohí tvrdia, že je jedným z priekopníkov modernej filozofie a jeho... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Rozhýbte sa

Aj malý pohyb je pohyb, a pre naše telá, ktoré počas sviatkov spohodlneli, má dôležitý význam. Naštartujte sa aspoň prechádzkou.

Neprejedajte sa

Len si spomeňte, koľkí z vašich známych zázračne schudli, ak svoje jedlo rozdelili do piatich menších porcií. Telo si poradí lepšie s niekoľkými porciami malého množstva jedla, než s výdatným obedom a neskorou večerou.

Ako predísť "následkom" nielen silvestrovských osláv
„Opica“ alebo v českom jazyku kocovina vzniká pri premene alkoholu na látky, s ktorými telo bojuje. Zaujímavé je, že u niektorých ľudí sa táto látka tvorí viac u niektorých menej. Hlavný faktor pri tomto „boji“ zohráva genetická predispozícia. Ako... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Norbert Pančík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD