Austrália mení postoj: S koronavírusom sa treba naučiť žiť!
03 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Austrálsky premiér prehodnocuje názor na epidémiu, konkrétne na variant omikron:  Má mierny priebeh, naučme sa s ním žiť,“ nabáda. Informáciu priniesla TV Markíza. Údajne pre nesúhlas s covid opatreniami odstúpil aj britský minister David Frost. Bude novou tendenciou vlád zmieriť sa s touto chorobou a žiť s ňou?   

Počet prípadov nákazy koronavírusom v Austrálii síce v týchto dňoch láme rekordy, avšak austrálska vláda v pondelok oznámila, že v dôsledku miernejšieho priebehu ochorenia pri nákaze variantom omikron bude pokračovať v znovuotváraní ekonomiky.

„Musíme sa naučiť žiť s Covidom" – Britský minister odstúpil na protest proti Johnsonovej vláde (VIDEO)
Britský minister pre brexit David Frost odstúpil z funkcie pre politické nezhody. Je proti novým koronovým opatreniam vlády, píše The Epoch Times. Kancelária britského premiéra Borisa Johnsona zverejnila list Davida Frosta, ministra pre brexit, v... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová
?fbclid=IwAR1K7FNo4UY9j8dMz3hmSthi8sbBDRadAXBEWu9Qf7TVP0FjBhbkfqP2L7I

„Mali by sme prestať myslieť na počty prípadov a namiesto toho myslieť na vážne chorých, žiť s vírusom, starať sa o svoje zdravie, sledovať u seba príznaky a nechať ekonomiku fungovať,“ vyhlásil austrálsky premiér Scott Morrison.

Federálny minister zdravotníctva Greg Hunt povedal, že variant omikron je síce nákazlivejší, avšak ním vyvolané ochorenie má miernejší priebeh než je tomu u iných variantov.

Nemocnice v Novom Južnom Walese však zápasia s nedostatkom personálu – jednak z dôvodu sviatkov, a jednak preto, že viacero zdravotníkov musí byť v karanténe z dôvodu nedávnych kontaktov s nakazenými, uviedol šéf tamojšieho lekárskeho združenia Michael Bonning, ktorý varoval pred „uvoľnením všetkého“.

Nemecko: Vyše 95-percentný podiel nákazy Omikronom u očkovaných
V najnovšej správe nemeckého Inštitútu Roberta Kocha (RKI) sú zaujímavé údaje o tom, kto bol nakazený variantom Omikron. Výsledky zrkadlia poznatky aj z iných krajín, ako je Dánsko alebo Spojené kráľovstvo. Ako sa dalo očakávať, Omikron vytláča... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.