Američania vydávajú kontroverzné pokyny pre tínedžerov
03 | 01 | 2022 I Norbert Pančík

Americká protidrogová agentúra DEA poskytla návod, ako je možné dekódovať (emoji) u mladistvých, ktoré sa tak často využívajú na obchodovanie s drogami. Chce tým takto pomôcť rodičom, školám aj influencerom. S touto informáciou prichádza 

Obrázková pomôcka je určená pre rodičov, učiteľov a sociálnych pracovníkov. Slúžiť má na situácie, keď sa objaví podozrenie, že v ich okolí niekto užíva, nakupuje alebo predáva drogy a nemajú možnosti a prostriedky svoje podozrenie overiť.

„DEA si je vedomá používania emojis organizáciami obchodujúcimi s drogami, ktoré ich používajú na nákup a predaj falošných liekov a ostatných ilegálnych drog na sociálnych sieťach a pomocou e-commerce,“ argumentuje agentúra.

Analytikom sa podarilo zhromaždiť najčastejšie informácie o najčastejšie používaných emojis zo stoviek prípadov, ktorými sa v posledných rokoch zaoberali. Podľa návodu na dekódovanie sa na nákup kokaínu používa emoji snehovej vločky, pri metamfetamíne je to pre zmenu emoji diamantu a univerzálnym symbolom pre drogy je javorový list. 

„Samostatné emoji by nemali byť indikátorom ilegálnej aktivity, ale v spojení so zmenou správania, výzoru alebo výrazného prepadu či nárastu finančného príjmu by mali byť dôvodom na začatie dôležitej konverzácie,“ píše záverom Americká protidrogová agentúra.

Takto TO vidia Maďari žijúci na Slovensku: hanebné a škandalózne
Opatrenie vlády, v rámci ktorého majú zdravotníkom v januárovej výplate vyplatiť odmenu 350 eur zaujalo aj Maďarov žijúcich na Slovensku. V denníku Paraméter publikovala svoj názor Füleki Hajnalka. Nápad považuje za vynikajúci, ale inak ide podľa... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

@reprofoto Refresher.sk

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.