Aj Bihariová by to tu riadila lepšie. Jej kritika výkonu vlády je zdrvujúca
31 | 12 | 2021 I TASR / JK

Úspech koalície v tomto roku vidí mimoparlamentné Progresívne Slovensko (PS) najmä v tom, že sa ešte nerozpadla.

Predsedníčka PS Irena Bihariová označila za kardinálne zlyhanie vlády jej neschopnosť vysporiadať sa s pôsobením Matoviča v nej. "Miesto dosiahnutia jeho odchodu ho inštalovala na post ministra financií, odkiaľ naďalej náhodne strieľal ďalšie svoje 'atómové nápady', ako očkovaciu lotériu, 500-eurové poukážky, lockdown pre seniorov či daňovo-odvodovú 'reformu'," povedala pre TASR.

Kabinet podľa nej počas roka ukazoval nepripravenosť na vládnutie, pričom nekompetenosťou a improvizáciami naštrboval princípy právneho štátu. "Vyústením bolo nielen nezvládanie boja s pandémiou v tretej vlne, ale aj rozklad silových zložiek a vojna policajno-spravodajských inštitúcií."

V súvislosti s pandémiou kritizuje najmä nepripravenosť na tretiu vlnu, nezvládnutie očkovacej kampane a váhanie s adekvátnymi protipandemickými opatreniami.

Ocenila, že koalícii sa napokon napriek problémom podarilo presadiť zásadné reformy naviazané na plán obnovy. Pripomenula, že prešli aj vďaka podpore nezaradeného poslanca z PS Tomáša Valáška.

Hrozí vám doživotie! Varuje opozičný poslanec ministrov a prezidentku
Ministri Naď s Korčokom páchajú vlastizradu! Presne za takýto zločin považuje podpísanie obrannej dohody s USA opozičný poslanec. "Americké základne na Slovensku sú pošliapaním národnej suverenity a otvorenou okupáciou nášho územia cudzími... Čítať ďalej
31 | 12 | 2021 | Diana Zaťková