Zdravotná poisťovňa kritizuje chaotické rozhodnutia politikov
30 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Nestabilita v slovenskom zdravotníctve je ovplyvnená dvoma hlavnými faktormi. Prvým je pandémia COVID – 19, druhým sú niektorí predstavitelia vlády. Chaotické rozhodnutia politikov majú výrazný vplyv na hospodárenie zdravotnej poisťovne. V rámci hodnotenia tohto roka to uviedla zdravotná poisťovňa Dôvera.

Matej Štepiansky – PR špecialista ZP Dôvera zdôraznil, že zdravotná starostlivosť dôchodcu je hradená štátom a to vo výške 31 eur mesačne. V Česku je to o 49 eur viac, v praxi to znamená 80 eur mesačne. „Viac ako epidemická situácia sa na hospodárení zdravotnej poisťovne prejavujú chaotické rozhodnutia politikov, ktoré destabilizujú celý systém poskytovania zdravotnej starostlivosti." 

Pandémia bola taktiež veľkou výzvou, ktorá sa situácií musela prispôsobiť tak, aby bolo možné poskytnúť služby pre poistencov bez akýchkoľvek obmedzení a s čo najmenším počtom zamestnancov na pracovisku. Zdravotná poisťovňa konštatuje, že hlavným úspechom vlády bolo minimalizovanie korupcie. „Bujnie však chaos, neefektivita spojená s plytvaním a nezmyslami, ako sú očkovacia lotéria a úplatky za očkovanie tým, ktorých celá spoločnosť chránime," skonštatoval Štepiansky.

Forgáč urobil rázny krok: TOTO miesto ma desí, ubíja a gniavi
Moji najlepší kamaráti sa zbláznili, sú agresívni a paranoidní! Obľúbený moderátor Marcel Forgáč už má toho dosť. V závere roka sa rozhodol pre radikálny krok. Pauza alebo koniec? "Rozhodol som sa vytesniť Facebook zo svojho života. Aspoň na pár... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Diana Zaťková
?fbclid=IwAR1T-eOb4SJDPQI-0nYS-lrkSMvwPzkdR2luYRavw4A1iZIB8UiJtvUHwlA

Zdravotná poisťovňa Dôvera hodnotí súčasné kroky vlády v oblasti zdravotníctva horšie, ako to bolo za minulej vlády.  „Jednou z mála pozitívnych zmien vo vedení krajiny, ktoré vidíme, je zmena komunikácie a prístupu po zmene ministra zdravotníctva v druhej vlne pandémie," vyzdvihol hovorca.

Dôvere sa nepáčilo, že v roku 2021 chodili návrhy, ktoré mali regulovať zisk zdravotných poisťovní a mali spôsobiť obmedzovanie súkromných prevádzkovateľov v zdravotníctve.

„Riešením na straty štátnych prevádzkovateľov predsa nie je potrestanie zdravých spoločností, ktoré poskytujú dobré služby," doplnil záverom Štepiansky.

Končím s týmto psychomiestom! Známa novinárka dala zbohom Facebooku
Už nevládzem! Odinštalovávam Facebook. Vyjadrila sa vo svojom pravdepodobne poslednom statuse novinárka z denníka SME Zuzana Kovačič Hanzelová. Stránky plné nechutností "Chodia mi šialené správy, od toho, že som chudera, zapredaná sorosova... Čítať ďalej
18 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.