Zdravotne postihnutí prví na odpis pri ťažkom covide? Nemecký ústavný súd žiada ich ochranu
29 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Nemeckí zákonodarcovia musia zakročiť. Rozhodnutie súdu zvyšuje ochranu ľudí so zdravotným postihnutím pri triedení pacientov chorých na COVID-19, píše portál politico.eu.

Na základe rozhodnutia nemeckého Ústavného súdu nemecký parlament musí okamžite zaviesť pravidlá na ochranu ľudí so zdravotným postihnutím. Týka sa to ich doterajšieho znevýhodňovania pri rozhodovaní lekárov o triedení pacientov chorých na COVID-19.

Pediater Steffen Rabe: „Deti nepotrebujú očkovanie proti COVIDu“
Na základe odporúčania Stálej očkovacej komisie (Stiko) sa v Nemecku naplno spustilo očkovanie detí vo veku od 5 rokov. Komisia sa ale nevyslovila za plošné očkovanie detí. Všíma si to v komentári Susanne Ausicová v The Epoch Times. Uvedené... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Zdravotne postihnutých ľudí nemožno diskriminovať

Súd v rozhodnutí skonštatoval, že nemeckí zákonodarcovia doposiaľ neprijali preventívne opatrenia, ktoré by zabránili diskriminácii postihnutých ľudí pri poskytovaní životne dôležitej intenzívnej starostlivosti, a teda tieto zdroje nie sú dostupné pre všetkých.

Nemecký Ústavný súd tak vyhovel sťažnosti deviatich osôb so zdravotným postihnutím. Dospel k záveru, že zákonodarcovia nekonali v súlade s nemeckou ústavou. V nej sa totiž uvádza, že „nikto nesmie byť znevýhodnený z dôvodu zdravotného postihnutia“.

Neočkovaní - ľudia druhej kategórie. Sú všetci ľudia slobodní a rovní?
Názor Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Hraničné kontroly. Horní Rakúšania nesmú cestovať do Salzburgu. Podmienky ako v bývalej NDR. Deň ľudských práv vyznieva v Rakúsku zlomyseľne až groteskne. Zatiaľ čo Rakúšanom čoraz ráznejšie odoberajú... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Súd tiež upozornil na to, že usmernenia Združenia nemeckých lekárov intenzívnej starostlivosti a urgentnej medicíny neposkytujú dostatočnú ochranu. Nie sú ani právne záväzné.

Predseda združenia Uwe Janssens usmernenia obhajoval a trval na tom, že ľudia so zdravotným postihnutím nie sú pri rozhodovaní lekárov o triedení pacientov znevýhodnení.

Podľa Inštitútu Roberta Kocha (RKI), hlavného orgánu verejného zdravotníctva v Nemecku, je v súčasnosti viac ako 19 percent lôžok na nemeckých jednotkách intenzívnej starostlivosti obsadených pacientmi s ochorením COVID-19, dodáva portál politico.eu.

Stále pri sebe: Implantácia COVID pasu pod kožu prostredníctvom mikročipu? (VIDEO)
Istá švédska spoločnosť propaguje implantáciu mikročipov, na ktorých môže byť uložený COVID pas, píše de.euronews.com. Keďže sa stále objavujú nové vlny koronavírusu, mení sa aj prístup ku COVID pasu či Green pasu. Boli by ste ochotní nechať si ho... Čítať ďalej
26 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.