Rekonštrukcia Lučanského smrti by mohla viesť k záveru vyšetrovania
29 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Ani po roku od tragickej smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského sa vyšetrovanie ešte neukončilo. Rekonštrukcia udalostí, ktoré viedli k jeho smrti, by sa mala uskutočniť v druhej polovici januára 2022, informovalo Sme.

Po vykonaní rekonštrukcie a vyhodnotení všetkých dôkazov bude možné zákonne rozhodnúť.

Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa mal 29. decembra 2020 v ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Prešove pokúsiť o samovraždu. Vo väzbe bol pre obvinenia z korupčnej trestnej činnosti.

Prípadom sa zaoberala aj nezávislá kontrolná komisia. Nezistila skutočnosti, ktoré by spochybňovali verziu, že príčinou smrti Lučanského bol samovražedný pokus. Komisiu tvorilo takmer 20 členov. Okrem politikov boli jej súčasťou aj experti.

Rok po smrti generála, vdova Martina stále verí, že manžel zaflekuje na dvore. Na čo ešte spomína?
Martina Lučanská stále neverí, že smrť jej manžela spôsobila samovražda, ale necíti potrebu pomstiť sa. Rok po tragickom odchode generála Lučanského pre Plusku v rozhovore prezradila, že stále verí, že začuje známy zvuk "zaflekovania" auta na dvore... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.