„Hranolčeková kríza“ v Japonsku: zemiaky tam dovezú v lietadlách
29 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Americké zasielateľstvo Flexport pomôže vypraviť tri veľké lietadlá naložené zemiakmi do Japonska, kde nedostatok tejto základnej potraviny donútil tamojší reťazec rýchleho občerstvenia McDonald’s vydávať zemiakové hranolčeky na prídel. Informáciu priniesol Trend.

Japonský McDonald’s 21. decembra oznámil, že po tom, čo záplavy v okolí vancouverského prístavu a pandémia koronavírusu narušili kľúčové dodávky zemiakov, bude podávať len malé porcie hranolčekov.

Bulharská jasnovidka hovorí, že nás čaká katastrofický rok
Kto je "Baba Vanga", to už naši čitatelia veľmi dobre vedia a je medzi nimi obľúbená. Zdá sa, že nie len medzi nimi. Cas.sk vydal článok s jej proroctvami pre budúci rok. Tie sa dosť odlišujú od tých, o ktorých sme nedávno písali aj my. Nuž, názor... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Na záberoch japonskej televízie vidno, ako zákazníci čakajú v dlhom rade pred jednou z reštaurácií McDonald’s v Tokiu, aby si pred zavedením prídelového systému vyzdvihli posledné poriadne porcie obľúbeného pokrmu.

Spoločnosť McDonald’s prisľúbila, že problém so zásobovaním zemiakmi v Japonsku vyrieši do Silvestra pomocou alternatívnych spôsobov prepravy, ako sú lietadlá.

Jasným víťazom pandémie sú farmafirmy a veľké technologické giganty
Uplynulý rok sa vyznačoval predovšetkým jednou vecou: Nedostatkom! Nielen nedostatok sociálnych kontaktov kvôli nezmyselným lockdownom, ale aj ekonomickými nedostatkami. To bolo sprevádzané necitlivým zvyšovaním cien pre obyčajných ľudí, ale aj pre... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.