Briti predpovedali pandémiu už v roku 1997
30 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Britské úrady vypracovali už v roku 1997 plán pre boj proti hroziacej pandémii chrípky, ktorý zahŕňal rozsiahle očkovanie, možné zatvorenie škôl a obmedzenie medzinárodného cestovania. Z archívnych dokumentov vyplýva, že experti sa obávali pandémie, ktorá bude mať pôvod v Ázii. Informácie priniesol Plus jeden deň.

„Súčasné podmienky naznačujú, že hrozí pandémia spôsobená novým kmeňom chrípkového vírusu, ktorý bude výrazne zmutovaný. Obyvateľstvo nebude mať žiadnu imunitu a bude hroziť, že nákaza sa bude rýchlo šíriť,“ uvádza sa v dokumente z roku 1997.

Minister financií chce po omikrone prehodnocovať pôsobenie iného ministra
Ako vidia pôsobenie ministra Lengvarského lídri OĽaNO a Sme rodina? Najnovšie píše SME.sk. Včasné avízo opatrení Podľa denníka SME.sk Boris Kollár v rozhovore pre TASR uviedol, že opatrenia sú síce predvídateľné, ale bolo by potrebné komunikovať... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

V správe bolo ďalej napísané, že chrípka by sa pravdepodobne šírila rýchlo v dôsledku „otvorenia sa Číny obchodu a cestovnému ruchu a narastajúceho medzinárodného pohybu ľudí v súvislosti s využívaním leteckej dopravy“. V reakcii na túto možnú hrozbu vypracovali pohotovostný plán.

Bude nevyhnutné zabezpečiť vakcíny proti novému kmeňu (chrípky), očkovanie čo najväčšieho počtu ľudí, obmedzenie cestovania, zatvorenie škôl, lockdown pre rizikové skupiny obyvateľstva. Bude treba prehodnotiť vykonávanie neurgentných operácií, aby boli k dispozícii lôžka pre pacientov nakazených novým kmeňom chrípkového vírusu.

V roku 1997 sa miestom prvého významného výskytu vtáčej chrípky na svete stal Hongkong, kde jej vtedy podľahlo šesť ľudí.

WHO tvrdí každý deň niečo iné. Aj o omikrone.
Podľa portálu topky.sk variant omikron stojí za enormným nárastom covidových infekcií v postihnutých krajinách, aj v tých, kde sa už vyskytol predtým vysokoinfekčný koronavírusový variant delta. Napriek tomu hrozba, ktorú predstavuje... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | Norbert Pančík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.