Slovenská pošta už rozbieha posielanie šekov: Kedy môžu seniori čakať odmenu za očkovanie?
28 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Seniori sa predsa dočkajú! I keď minister financií sľuboval, že 200 alebo 300-eurovú odmenu za očkovanie dostanú dôchodcovia ešte pred Vianocami, ani najväčší optimista ho nemohol brať vážne. Zdá sa však, že to bude ešte tento rok. Kedy môžete očakávať poukazy?

Prvých 20-tisíc dôchodcov

Slovenská pošta začne od stredy posielať poukazy seniorom, ktorí majú nárok na 200 alebo 300-eurovú odmenu za očkovanie. Šeky by malo dostať prvých 20-tisíc dôchodcov.

Ďalšie poukazy budú distribuovať postupne a prídu na začiatku nového roka, informuje televízia TA3.

Zmluva o distribúcii poukazov medzi ministerstvom financií a Slovenskou poštou začala byť účinná 23. decembra, teda tesne pred sviatkami. 

Prebieha tlač prvých poukazov

"V pondelok sme dostali od ministerstva databázu, ktorú sme pripravili na tlač a nechali sme si to odsúhlasiť," uviedla Jana Lukáčová z odboru komunikácie a marketingu Slovenskej pošty.

Je minimálna mzda 2 200 eur mesačne reálna aj na Slovensku? Europoslankyňa vám to vysvetlí
Chceli by ste mať minimálnu mzdu ako Luxemburčania? Tí totiž nemôžu dostať menej ako 2 200 eur mesačne. Povedzme si pravdu, komu z nás by sa to nepáčilo? Otázka minimálnej mzdy sa opäť dostala na pretras do Európskeho parlamentu. Mnohí majú... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

V tejto chvíli podľa nej prebieha tlač prvých poukazov, v stredu by ich už mali dostať prví seniori. "Poukaz sa vypláca do vlastných rúk, to znamená, že adresáti sa po príchode na poštu budú musieť preukázať platným občianskym preukazom," dodala.

S distribúciou sa bude pokračovať po Novom roku

Slovenská pošta aktuálne disponuje databázou s menami 20-tisíc adresátov. Po Novom roku očakávajú ďalšiu časť databázy, v januári a vo februári má pošta podľa Lukáčovej distribuovať okolo 900-tisíc poukazov.

Slovenská pošta chce riešiť aj otázku imobilných seniorov, ktorí na filiálku nemôžu prísť osobne. Ako to bude nakoniec zariadené sa dozviete v najbližšom čase.

Opozičná strana odmieta experimenty na deťoch! K čomu vyzvala vládu aj prezidentku?
Pred pár mesiacmi sa hovorilo, že očkovanie detí nebude. Pred rokom sa hovorilo, že očkovanie znamená slobodu. Dnes nič z toho neplatí! Toto skonštatovala Slovenská národná strana vo svojom statuse na sociálnej sieti vyzvala na zastavenie očkovania... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.