Súd v Rusku uložil spoločnosti Google pokutu 90 miliónov eur (VIDEO)
27 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Ruský súd nariadil internetovému gigantu Google zaplatiť pokutu v prepočítaní takmer 90 miliónov eur, informuje portál de.euronews.com.

Súd považoval za preukázané, že spoločnosť Google neodstránila určitý obsah z výsledkov vyhľadávania, hoci bol podľa ruského práva nezákonný. Spoločnosť Google uviedla, že sa rozsudkom dôkladne oboznámi a potom zváži prípadné ďalšie kroky.

Tlak na internetové spoločnosti rastie

Ruské úrady opakovane zvyšujú tlak na internetové spoločnosti. Požadovali napríklad, aby spoločnosti Google a Apple odstránili z ponuky na stiahnutie aplikáciu kritika Kremľa Alexeja Navaľného, dodáva de.euronews.com.

(Medzititulok red. HD.)

NATO kontra Rusko: Síce pochopili, ale stále majú „ALE"
Severoatlantická aliancia chce na budúci rok čo najskôr začať dialóg s Moskvou. Vyhlásil to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, informuje portál ceskenoviny.cz. Ako reagovať na požiadavky Moskvy? Šéf NATO Jens Stoltenberg chce zvolať... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.