Rusko oznámilo stiahnutie časti armády od hraníc s Ukrajinou
25 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

V Rusku oznámili stiahnutie viac ako 10-tisíc vojakov Južného vojenského okruhu Ruskej federácie (YuVO) do miest trvalého nasadenia, ktorí boli začiatkom decembra vyslaní na zimu na cvičisko na juhu Ruskej federácie. Píše o tom, čerpajúc z viacerých zdrojov, portál prvnizpravy.cz.

"Armáda sa vracia po výcviku na cvičiskách Astrachanskej, Volgogradskej a Rostovskej oblasti, Stavropolskej a Krasnodarskej oblasti, Severného Kaukazu a tiež ruských vojenských základní v Arménsku, na Kryme, v Abcházsku a Južnom Osetsku." Informuje český web.

Informácia vojenskej tlačovej služby

„V jednotkách Južného vojenského okruhu skončila etapa bojovej koordinácie čat, osádok a posádok v motostreleckých formáciách, vojenských jednotiek bojových zbraní a špeciálnych síl. Viac ako 10 tisíc vojakov sa vracia z územia kombinovaných cvičísk Do mesiaca prešli striedavo taktické skupiny bojových zbraní všetkých formácií vojenských útvarov Južného vojenského okruhu poľným výcvikom,“ uviedla tlačová služba vojenského okruhu.

Južný vojenský okruh tiež uviedol, že počas prvých desiatich januárových dní budú naďalej jednotky protivzdušnej obrany, posádky časti lodí Čiernomorskej flotily a Kaspickej flotily, jednotky elektronického boja a služobnej zmeny operačno-taktického, armádneho a bezpilotného letectva nv bojovej pohotovosti.

Pápež vo vianočnej homílii vyzval na prijatie "milosti malosti"
Pápež František vyzval v piatok večer veriacich, aby si vážili "malé veci v živote" a preukazovali solidárnosť s chudobnými. Jeho slová odzneli v homílii počas tzv. polnočnej omše vo vatikánskej Bazilike sv. Petra. Informácie priniesli agentúry DPA... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

_______________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.