Doktor Bubán radí čo robiť, ak ste sa prejedli
25 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

Tak sa zas raz prejedáme! "Mnohí Slováci doslova nepoznajú hranice v konzumácií jedla, a tak sa prejedajú. Známy lekár má pre nich jasný odkaz." Uverejnil ho web 1.pluska.sk.

„U nás je veľký zlozvyk to, že napr. ľudia jedia veľmi málo rýb. Myslia si, že stačí treska v majonéze a to teda nestačí! Ryby naozaj odporúčame, lebo sú dôležité. Zlozvyky sa týkajú najmä obdobia sviatkov či dovoleniek. Preferujú sa ťažké jedlá. Ľudia napríklad cez týždeň jedia zdravo a potom sa cez víkend vyslovene prejedajú,” hovorí podľa 1.pluska.sk lekár.

Pohyb a tekutiny

„Treba to kombinovať s pohybom a dostatkom vody. Veľká chyba v nás je, že máme nedostatok pohybu,” vysvetlil. „Nebezpečné sú sviatky a tzv. nárazovky jedla! Keď si cez rok dávate pozor, čo jete a potom cez sviatky sa to zmení, organizmus nie je pripravený na záťaž. Z toho je nevoľnosť či pocit na vracanie,” pokračoval s tým, že napriek tomu, že je lekár, odporúča kvalitný likér, aby sme sa vyhli ťažkostiam od žalúdka." Píše 1.pluska.sk

Likéry neuškodia

„Horké likéry alebo po jedle kvalitný koňak neuškodia. Viem, že možno budú na mňa nadávať, že prečo ako lekár toto odporúčam, ale načo sa budeme hrať na pretvárku. Ten, kto má alkohol zakázaný, jednoznačne nie! Prečo by si človek nemohol dať napr. aj pohár vína k jedlu. Určite neurobíte chybu, keď si dáte nejaký aperitív,” dodal MUDr.Miloš Bubán pre web 1.pluska.sk.

KDE môže teplota klesnúť aj na mínus 20?
V niektorých severných okresoch stredného a východného Slovenska môže v noci zo soboty na nedeľu (26. 12.) klesnúť teplota aj na mínus 20 stupňov Celzia. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého a... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

_______________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.