Čo sa stalo medzi protagonistami rozprávky, ktorú tak milujeme?
24 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Protagonisti rozprávky Šílene smutná princezna, ktorá nás už viac, ako 50 rokov sprevádza sa v skutočnosti veľmi v láske nemajú. Pritom v čase nakrúcania tvorili veľmi populárne spevácke trio. Ako to teda je so vzťahmi Heleny Vondráčkovej, Václava Neckáře a Marty Kubišovej, píše Pluska.sk.

Nerozluční kamaráti

Zlom však nastal v roku 2008, kedy Kubišová a Neckář odstúpili od spoločného turné Golden Kids. Ten produkoval menežment H. Vondráčkovej. M Kubišová a V. Neckář odmietli podpísať zmluvy, lebo podľa nich koncertná šnúra nebola dostatočne umelecky pripravená a celá vec napokon skončila na súde. Okrem celonárodného škandálu bol výsledkom aj rozpad skupiny. M. Kubišová vtedy povedala: "Sú veci, ktoré neprekleniem. Je mi ľúto, ale stalo sa. Vo svojich 65 rokoch si nemôžem dovoliť hazardovať so svojou povesťou. Za to mi žiadny honorár nestojí." 

To však údajne nebola pravá príčina

Manžel H. Vondráčkovej M. Michal toto tvrdenie odmietol. Za nepodpísaním zmluvy podľa neho boli financie. "Každý mal za koncert dostať 40 000 € a manažér Kubišovej požadoval peniaze dopredu. A to nejde," povedal Martin Michal. Rozhodol sa vymáhať sumu práve od M. Kubišovej.

Bývalý predseda vlády: Slovensko aj pri ochrane vášho zdravia myslí geopoliticky
Ján Čarnogurský, predseda Slovensko-ruskej spoločnosti nedávno oslovil Ministerstvo zdravotníctva so žiadosťou, aby umožnilo pokračovanie očkovania vakcínou Sputnik V tým, ktorí o túto vakcínu prejavia záujem a ktorí dostali jej prvú dávku. Odpoveď... Čítať ďalej
24 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Viac ako 10 miliónov 

Kubišová s ním nesúhlasila: „Nikto odo mňa nemôže chcieť peniaze. Žiadnu zmluvu som nikdy nepodpísala. List, ktorý mi pán Michal poslal, som odovzdala svojmu právnikovi." Speváčka Helena Vondráčková súdny spor s kolegyňou prehrala. Najvyšší súd v Prahe rozhodol, že M. Kubišová 1,3 milióna Českých korún za zrušené turné platiť nemusí.

Udobrenie na koncerte?

V roku 2018 si Česko pripomenulo nedožité 80. narodeniny Karla Svobodu, ktorý napísal mnoho textov pre hity, Na vystúpenie na tomto koncerte zareagovali aj Helena Vondráčková a Václav Neckář. Fotili sa spolu na tlačovke a vyzeralo to na udobrenie. Martin Michal vtedy podľa Plusky povedal: „Spoločne rozhodne spievať nebudú, ale neprekáža nám, keď budú Helena a Václav Neckář spievať na jednom pódiu. Pokiaľ sú ich hudobné čísla rozdelené iným blokom, jeho prítomnosť nám nevadí. Čo sa spoločného vystúpenia týka, zmení sa to, pokiaľ sa on a jeho brat ospravedlnia za klamstvá, ktoré povedali na súde.“

Prečo sa teda spolu fotili?

M. Michal vtedy povedal, že jeho manželka je vychovaná, a preto žiadosť o spoločnú fotografiu neodmietla. Keby mala na koncerte vystúpiť aj M. Kubišová, H. Vondráčková by vystúpiť odmietla. M. Michal to vysvetlil takto: „S podvodníkmi a klamármi Helena nevystupuje.“ Podobne to videl aj brat Václava Neckáře Jan: „Išlo iba o koncert na počesť Karla Svobodu. Na vzťahoch to nič nemení."

Prejdite sa dnes po Betlehemské svetlo- poradíme, kam
"Ľudia si môžu dnes, počas Štedrého dňa odpáliť Betlehemské svetlo v desiatkach lokalít po celom Slovensku. Skauti ho tento rok pre pandémiu nebudú tradične roznášať po domácnostiach. Miesta, kde je možné si svetlo odpáliť, nájdu ľudia na... Čítať ďalej
24 | 12 | 2021 | TASR/ Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.