Na Slovensku v roku 2021 vznikla jedna strana. Ktoré zanikli?
20 | 12 | 2021 I Ivan Mihale/tasr

V roku 2021 vznikla jedna politická strana, zrušených bolo alebo zaniklo päť strán. Vznikla strana Slovenský patriot, zrušené boli Strana tolerancie a spolunažívania a Strana mladých ľudí. Zanikli strany NAJ - Nezávislosť a Jednota, ako aj Most-Híd a SMK, ktorých predstavitelia sa stali súčasťou nového maďarského projektu Aliancia. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

Momentálne chcú na Slovensku vzniknúť tri politické strany. Ide o subjekty Hnutie za zdravé Slovensko, Alternatíva pre Slovensko a Rómska strana. Oznámenie o zbieraní podpisov zverejnili na webstránke MV.

Na Slovensku funguje vyše 160 politických strán a hnutí, z toho vyše 90 je v likvidácii. Zakladatelia strany musia vyzbierať aspoň 10.000 podpisov, odovzdať ich ministerstvu a požiadať o registráciu. Ak splnia všetky zákonné podmienky, ministerstvo vnútra stranu zaregistruje.

Nespievaš našu pieseň? Tak nespievaj vôbec! Čistky sa vrátili...
Presne tohto hesla sa drží Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky. A tak sa na sociálnej sieti pochválilo krokom, ktorý by ho v normálnej spoločnosti vôbec nectil. Ten krok vlastne nie je ich Na sociálnej sieti MZ SR prezentuje, že Úrad... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Eka Balaskova