„Musíme sa naučiť žiť s Covidom" – Britský minister odstúpil na protest proti Johnsonovej vláde (VIDEO)
21 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Britský minister pre brexit David Frost odstúpil z funkcie pre politické nezhody. Je proti novým koronovým opatreniam vlády, píše The Epoch Times.

Kancelária britského premiéra Borisa Johnsona zverejnila list Davida Frosta, ministra pre brexit, v ktorom uviedol, že s okamžitou platnosťou odstupuje, keďže „brexit je už istý". Johnsonovi však súčasne jasne vyjadril svoje „obavy zo súčasného smerovania".

Neskrýva rozčarovanie s Johnsonovej vlády

Vláda tak potvrdila správu, ktorú zverejnil týždenník The Mail on Sunday. Ten informoval, že Frost pred týždňom podal demisiu z dôvodu „rozčarovania" z postupu vlády. Johnsonovi sa vraj vtedy  ešte podarilo presvedčiť ho, aby zostal vo funkcii do začiatku roka 2022.

Nemenovaný zdroj pre Mail on Sunday uviedol, že Frost je proti novým koronovým obmedzeniam vlády, ako aj proti zvyšovaniu daní a stanoveniu cieľa - nulových emisií skleníkových plynov do roku 2050.

Ako si IT magnát „kúpil" verejnú mienku: Médiá a vedci tancujú, ako im Bill Gates píska 
Podľa prieskumu amerického mediálneho portálu MintPress Bill Gates „investoval" prostredníctvom svojej nadácie takmer 320 miliónov amerických dolárov do „produkovania“ názorov vo svoj prospech, píše rakúsky Wochenblick. Peniaze údajne prúdili do... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vo svojom rezignačnom liste 56-ročný minister vyjadril nádej, že „sa krajina čo najrýchlejšie dostane tam, kde potrebuje byť"- „k málo regulovanému hospodárstvu s nízkymi daňami a s podnikateľským duchom".

„Musíme sa naučiť žiť s Covidom“

V narážke na nedávne koronové obmedzenia David Frost v liste napísal: „Musíme sa naučiť žiť aj s Covidom." Johnsonovo júlové rozhodnutie zrušiť všetky koronové opatrenia označil za „odvážne", a, bohužiaľ,  toto rozhodnutie sa „neukázalo ako nezvratné, ako by som si želal". Vyjadril poľutovanie nad tým, že jeho rezignácia unikla do tlače.

Falošná dôvera v očkovanie: Zdravotník 3-krát očkovaný, aj „boostrom“, a s negatívnym testom nakazil 8 pacientov
V hamburskej nemocnici nič nenasvedčuje pokojnému a rozjímavému vianočnému obdobiu. Dôvodom je, že nemocnica čelí kurióznej situácii: Zamestnanec nemocnice nakazil osem pacientov, hoci dostal „booster“ a predtým dve génové vakcíny proti COVIDu... a... Čítať ďalej
18 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Boris Johnson vyjadril ľútosť nad odstúpením Davida Frosta a poďakoval mu za vykonanú prácu.

Ďalší úder pre Johnsona

Frostova rezignácia je ďalším neúspechom pre už aj tak politicky dosť „trápeného“ Johnsona. Ten má za sebou katastrofálny týždeň. Stovka toryovcov sa obrátila proti nemu, keď zahlasovali proti novým vládnym koronovým opatreniam. Johnsonova Konzervatívna strana navyše utrpela porážku v doplňujúcich voľbách do Dolnej snemovne.

Johnson a jeho vláda boli terčom ostrej kritiky zo strany verejnosti, ale aj z vlastných radov. Jedným z dôvodov bola aj aféra okolo straníckych darov a porušenie covidových pravidiel počas lockdownu.

Hon na čarodejnice: „Vyhadzov“ za odmietnutie podriadiť sa koronovej diktatúre
Komentár Wochenblick Uznávaný profesor viedenskej Lekárskej univerzity a špičkový lekár ostro kritizoval šéfa Rakúskej lekárskej komory. Ten hrozí výpoveďami neočkovaných lekárov. Profesor viedenskej Lekárskej univerzity Dr. Andreas Sönnichsen... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Totálny chaos

Zástupkyňa lídra opozičných labouristov Angela Raynerová na Twitteri napísala, že vláda je v „totálnom chaose" a Johnson „na túto prácu nestačí".

Konzervatívny poslanec Andrew Bridgen pre rozhlasovú stanicu Times Radio povedal, že pre Johnsona to je „rozhodujúci moment".  Buď nech sa zmení, alebo nech odíde. Zarytý zástanca brexitu na Twitteri zdôraznil, že šéfovi vlády „vypršal čas“.

Internetový portál Conservative Home, ktorý je medzi konzervatívcami obľúbený, napísal, že ide o "pokus zvrhnúť" Johnsona.

Vlna protestu proti povinnému očkovaniu: Ostrý otvorený list zdravotnej sestry
Názor Wochenblick Napriek všetkým sľubom počas volebnej kampane sa teraz v Nemecku uvažuje o zavedení povinného očkovania. Zatiaľ je otvorené, či je plošné povinné očkovanie v súlade s ústavou, alebo sa bude týkať len určitých profesijných skupín.... Čítať ďalej
18 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Nenaplnil svoje sľuby

Pre bývalú severoírsku líderku Arlene Fosterovú, ktorá bola v apríli nútená odísť z funkcie, pretože ju považovali za príliš umiernenú, je táto rezignácia Johnsona potrebná, pretože nenaplnil svoje sľuby pre Severné Írsko.

Tvrdá línia v otázke EÚ

David Frost je považovaný za zástancu tvrdej línie v otázke Európskej únie. Viedol rokovania s Bruselom o dohode o brexite a implementácii kontroverzného protokolu o Severnom Írsku pre Londýn od júla 2019.

Obavy z omikronu rastú: samotné očkovanie na ukončenie pandémie NESTAČÍ
Proti Omikronu nemajú optimálnu ochranu ani očkovaní, ani tí, ktorí COVID už prekonali, píše gmx.net. Odborníci odhadujú, že bude podstatne väčší podiel ľudí náchylných na tento variant, než to bolo v prípade delty. Keďže omikron je relatívne... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

V protokole sa stanovuje, že Severné Írsko zostane de facto súčasťou jednotného európskeho trhu a Colnej únie, pričom britský dovoz do tejto časti krajiny bude podliehať colnej kontrole. Hlavnou námietkou Londýna bolo, že Súdny dvor EÚ v Luxemburgu má právomoc vykladať vykonávanie dohody.

David Frost je kariérny diplomat, ktorý v 90-tych rokoch pracoval v Bruseli a v rokoch 2006 až 2008 bol britským veľvyslancom v Dánsku. Viedol aj škótsku obchodnú organizáciu Scotch Whisky Association (SWA) a stál na čele Londýnskej obchodnej a priemyselnej komory, uzatvára The Epoch Times.

(Medzititulky red. HD.)

Nútenie do očkovania po francúzsky: bez „boostra“ žiaden COVID pas. Deaktivujú ich 400-tisíc (VIDEO)
Niektorí poslanci vo Francúzsku sa sťažujú, že rozhodovanie vlády v pandemickej politike nie je dostatočne demokratické. Bez tretej „posilňovacej“ vakcíny bude totiž COVID pas deaktivovaný, píše epochtimes.de. Vo Francúzsku tak takýto osud čaká... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.