Slovensko čaká vpád arktického vzduchu! Pripravte sa na TOTO
19 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Bude u nás ako na Sibíri! Pripravte sa na to, že denné aj nočné teploty pôjdu hlboko pod nulu. Najchladnejšie by malo byť v utorok a stredu budúci týždeň. Skomplikuje nám život aj sneženie?

Chystá sa na nás chladný morský vzduch

„Studený front prejde v nedeľu cez našu oblasť ďalej na juh a za ním k nám od severu začne prúdiť chladný morský vzduch. V prvej polovici budúceho týždňa k nám čiastočne prenikne aj arktická (morská) vzduchová hmota, no najchladnejší vzduch sa k nám nedostane, prenikne do východnej Európy,“ píšu na svojich stránkach na sociálnej sieti meteorológovia z SHMÚ.

 

Na obrázku môže byť mapa a obloha

Zdroj: FB/SHMÚ

Kde najviac zasneží?

Pri takejto situácii sa najviac zrážok vyskytne na severe, kde sa vytvorí/pribudne snehová pokrývka a teplota sa aj cez deň udrží pod nulou, najmä v utorok a v stredu aj pod -5 stupňov, v Poprade až -7.

Blaha: Slniečkári mali fakt deň blbec! TOTO by nezvládli lepšie, ani keby im Fico platil
Kaviareň okúsila vlastnú medicínu! Keby tých "diletantov" priamo platil Fico, nedokázali by efektívnejšie pomôcť Smeru k triumfálnemu návratu. Toto naozaj veľmi trefne skonštatoval smerák Ľuboš Blaha. A čo ho najviac pobavilo? Bratislavská... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

„Prituhne aj v noci, po utíšení vetra sa v dolinách a kotlinách pri snehovej pokrývke ochladí aj pod -15 °C,“ doplnili odborníci. Podľa aktuálnych predpovedí by mala byť najchladnejšia noc na stredu.

Po tomto ochladení sa k nám cez vianočné sviatky s najväčšou pravdepodobnosťou dostane teplá a vlhká vzduchová hmota od juhozápadu, no či sa aj výraznejšie oteplí, je ešte otázne.

Tohtoročné Vianoce lacné nebudú! Čo najviac prevetrá naše peňaženky?
Tohtoročné Vianoce budú riadne predražené! Dôvodom sú vyššie ceny najdôležitejších surovín a energií potrebných na výrobu. Toto sú štyri položky, ktoré zdraželi najviac. Potraviny Tento rok nám peňaženky poriadne prevetrá aj vianočné pečivo. A... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.