Doktor Sabaka pripúšťa iba jedinú pravdu, všetko ostatné je hoax a konšpirácia
19 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Súčasná pandemická situácia sa u nás na Slovensku zlepšuje. To však neplatí o situáciách, ktoré sú publikované na sociálnych sieťach. Lekár Peter Sabaka vyzval ľudí popremýšľať nad jednou otázkou, ako upozorňujú topky.sk. 

Podľa neho prevláda na sociálnych sieťach zloba, hnev, neúcta a viacerí veria rôznym indivíduuam namiesto odborníkom. „Či by chceli žiť vo svete, kde by lekári pre vlastné zištné dôvody ohrozovali pacientov?“ Pýta sa P. Sabaka.

Spoločnosť sa rozdelila na dva tábory

Spoločnosť sa rozdelila na dva názorové tábory: tých, ktorí veria očkovaniu a lekárom, ktorí tvrdia, že ide o jediné riešenie v boji s pandémiou, a tých, ktorí očkovanie berú ako zlo a podľahli rôznym konšpiráciám. Najmä infektológ bratislavských Kramárov Peter Sabaka už viackrát tento hoax o konšpiráciach vyvrátil.

„Že tým, že znášame obmedzenia, zatvorené školy, gastro, kultúru, šport a preplnené nemocnice, trpíme aj za tých, čo podľahli dezinformáciám. V skutočnosti ale máme veľké šťastie a ani zďaleka to nie sme my, čo najviac trpíme. Nielenže vďaka tomu, že sme očkovaní, sa nemusíme toľko báť o naše zdravie a životy, ale žijeme aj v omnoho krajšom svete,“ napísal Sabaka na sociálnej sieti facebook.

Svetoví lídri sa spikli a vymysleli nebezpečný vírus?

Ako Sabaka vysvetlil, naozaj by nechcel žiť vo svete, v ktorom by sa svetoví lídri spikli a vymysleli nebezpečný vírus, ktorí by zabíjal najzraniteľnejších a následne by vyrobili vakcínu, na ktorej by zarábali.

„V tomto svete lekári, ktorí by mali chrániť život a zdravie, zanedbávajú svojich pacientov. Kvôli vlastnému zisku im klamú, zatajujú hrozivé nežiadúce účinky vakcín a dokonca vraždia pacientov v nemocniciach len pre to, lebo poriadna pandémia sa bez obetí nezaobíde,“ konštatoval Sabaka.

Matematika Igora Matoviča nesedí, tvrdí Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek
Na vyhlásenia Igora Matoviča v relácii Ide o pravdu denníka Pravda reaguje Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SK SaPA). Vysvetľujú vyjadrenia ministra financií Igora Matoviča ohľadom údajov o nedostatku sestier. "Pokúsime sa to... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Sabaka je rád, že žije vo svete, kde si ľudia vzájomne pomáhajú

V takom svete sa podľa jeho slov nestane, že lekári zatajujú aj lacné a dostupné lieky, ktoré by mohli každého človeka uchrániť pred hospitalizáciou a ťažkým priebehom len kvôli zisku z vakcín. 

„Chceli by ste vy žiť v takomto svete? Veriť, že to naozaj tak je? Ja som šťastný, že žijem vo svete, kde si ľudia vzájomne pomáhajú pandémiu prežiť a prekonať a kde sa ich spoločným úsilím už podarilo zachrániť milióny životov,“ zdôraznil Sabaka.

--------------------------------

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.