Nuly bez Fica, nuly s Ficom
18 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

Nula je nič. V matematike sa nula nedá odčítať, pričítať, nedá sa ňou deliť, ani násobiť. Nula nám oddeľuje kladné od záporného. Je to iba značka. Niečo, čo zostáva po psíkovi na stĺpe, keď zdvihne labku. Nuly, ktoré sa priradili k nule s miliónmi. A nula, ktorá sa po úspechu vo  voľbách z milionára zrazu pretransformovala na bezdomovca. 

Nuly potrebujú Fica. S ním sú ako-tak viditeľné. Nebyť Fica, nuly by neboli naozaj ničím zaujímavé. Ba  dokonca, boli by odpudivé. Nie že by aj tak už dosť neboli. Odrátajte si od OĽaNO Fica a máte rovná sa nič. Teda, okrem neustáleho otravovania s potratmi, pár vulgarizmov a jedného plyšáka. A konštatovaní o psychiatrii všetkého druhu. Či celej palety sfanatizovaných jedincov, nenávidiacich všetko od nuly na stupnici smerom plus a dokonca aj mínus.

Nula bez Fica je stále nula, lenže ona je nula aj s Ficom

Ako by vyhral Matovič voľby bez Fica? Ako môže vládnuť bez Fica? Čo programové Slovensku ponúka bez toho, aby to nebolo zabalené v zapatlanom pozlátku s prefarbeným názvom na SMER? "Jedz, lebo ti to zje sused" - vravia mamy svojim malým potomkom, ktorým trebárs nechutí špenát. "Žer mňa (v zmysle vyznávaj ako Boha), lebo lucifer Fico", odkazuje nám deň za dňom od volieb Matovič a jeho višinutá družina pozametaných extra submisívnych exotov z celého Slovenska. A ak sa aj náhodou pustia do nejakej inej témy, buď je sám výsledok ich snahy šialený, alebo z neho šalejú občania. Niekto však šalie určite a zdá sa, že najmä samotný najmúdrejší, najdokonalejší, najspravodlivejší a všetko ostatné naj ešte k tomu. Jeho svätosť, blahorodie nateraz bez svätožiary. Lebo aj za to, že ju ešte nemá, môže Fico.

V nevedomosti je sila

„Kým sa neuvedomia, nezačnú sa búriť. Ale kým sa nezačnú búriť, tak sa nikdy neuvedomia.“ Napísal v známej Zvieracej farme George Orwell, zverejnenej v roku 1945. V tom istom diele Orwell tiež píše: "Ministerstvo pravdy sa prekvapujúco líšilo od všetkých ostatných budov nablízku. Bola to obrovská, pyramídová stavba zo žiarivo bieleho betónu, ktorá sa terasovito vypínala do výšky 300 metrov. Z miesta, kde stál Winston, sa na jej bielom priečelí dali prečítať ozdobne napísané tri heslá Strany: VOJNA JE MIER, SLOBODA JE OTROCTVO a NEVEDOMOSŤ JE SILA." Najmúdrejšia nula zjavne zobrala Orwella za základ svojej mocenskej politiky. Aj s jeho úslužnými prascami. (V románe sa používa termín svine.)

A predsa má Banáš pravdu

Pred pár rokmi spisovateľ Jozef Banáš napísal: " Vplyv manipulácie a moci, ovládanie masy ľudí a ich myslenia sú v dnešnej informačnej spoločnosti aktuálnymi témami. ..Tvárime sa, že máme slobodu prejavu, ale na váš názor - pokiaľ nie je konformný s oficiálnym, každý zvysoka kašle a médiá ho ignorujú. V jeho (Orwellových, poznámka autora) časoch dominoval v časti sveta sovietsky stalinizmus, dnes máme mediálny stalinizmus,” skonštatoval niekdajší diplomat a politik. Dodal by som - stalinizmus núl. A je úplne jedno, či politických, alebo mediálnych. Sfušovane okopírovaný tak, ako je pre tie nuly príznačný každý ich takzvaný počin. V duchu lebo Fico. Banáš vtedy vyzval "aby sa každý snažil o zveľaďovanie seba samého, aby sa nenechal ovplyvňovať médiami selektovanými názormi, ale snažil sa používať to, čo sa volá zdravý sedliacky rozum. Aby sme každý deň vyvracali to orwellovské - “nevedomosť je sila".

Temné obdobie vládnej nevedomosti

Existenčnou hrozbou našej slovenskej súčasnosti a vízie jej možnej budúcnosti je nevedomosť. Nevedomosť ako štátna ideológia. Nie, nenapíšem animálna nevedomosť, lebo viem, čo všetko "vie" môj pes - hoci aj bez rodokmeňa a z útulku. Nevedommosť slepo partajnícka a tupo boľševická. Nevedomosť plagiítorských  núl. Ak Orwell raz povedal, že „vrcholom všetkého kacírstva je zdravý rozum,“ potom sa hrdo hlásim medzi kacírov. Napokon - nuly medzi nimi nenájdete. A možno sa v tom spolku stretnem aj s Robertom Ficom.

P.S. To na obrázku nad textom, to je jedna nula - žiaden "Omikron"!

Uhrík: Už to nie je o pandémii, ale o zmene spoločnosti! Čo z nás elity chcú mať?
Štát nefunguje, nevieme čo robiť, tak zostaňte všetci doma! Presne to je podľa europoslanca Milana Uhríka odkaz tejto vlády ľuďom. Na najnovšie opatrenia má tiež vlastný názor. Opatrenia a lockdown bez logiky "Prosím Vás, aký má význam pýtať sa... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.