Hovorca Ovčáček prehovoril o opileckom škandále: Čo na to prezident Zeman?
18 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Hovorca českého prezidenta Miloša Zemana Jiří Ovčáček sa opil a v noci na piatok skončil v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe. Dnes sa kajá, píše český portál blesk.cz.

Taký ožratý, že o sebe nevedel

Políciu a záchranárov v noci na piatok privolal taxikár, ktorý Ovčáčka nemohol dostať z vozidla. „Mali s ním čo robiť, aby ho dostali z auta, pretože bol taký ožratý, že o sebe nevedel,“ povedal taxikár.

Polícia aj záchranári potvrdili zásah u štyridsaťdvaročného opitého muža, ktorý odmietal opustiť vozidlo taxislužby a navyše mal drobné zranenie nad obočím.  

„Pražskí policajti vyrážali do Robotníckej ulice v pražských Holešoviciach, kde sa podľa oznámenia nachádzal muž, ktorý odmietal opustiť vozidlo taxislužby. Privolaní policajti po príchode na miesto zistili, že tento muž je pod vplyvom alkoholu, a tak ho následne rýchla záchranná služba previezla do nemocnice na vyšetrenie,“ uviedol policajný hovorca Richard Hrdina.

Česká vláda nepredĺži núdzový stav, skončí sa na Vianoce
Nová česká vláda premiéra Petra Fialu (ODS) sa rozhodla, že nebude žiadať Poslaneckú snemovňu Parlamentu Českej republiky (PS PČR) o predĺženie núdzového stavu v krajine, ktorý sa tým pádom skončí 25. decembra. Po prvom rokovaní kabinetu to v... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Juraj Karas / TASR

Ovčáček: Prosím o odpustenie

Jiří Ovčáček najskôr mlčal, ale teraz sa vyjadril pre CNN Prima News. Všetkých poprosil o odpustenie a svoju alkoholovú eskapádu pripisuje stresu, ktorý mal v uplynulých týždňoch.

„V uplynulých týždňoch, mesiacoch, som zažíval obdobie veľkého tlaku. Pán prezident bol v nemocnici, boli tu rôzne dramatické okolnosti okolo zostavenia vlády a bolo to veľmi náročné obdobie, ktoré som v živote ešte asi nezažil,“ povedal hovorca. 

Jiří Ovčáček v aute pražských záchranárov, zdroj: aktu.cz

Čo na to prezident?

Piatkový incident označil za výnimočné zlyhanie, ktoré ľutuje. „Nesmierne ma mrzí, že som určite mnoho ľudí sklamal, napríklad aj svojich blízkych a svojich spolupracovníkov, pretože som tým tiež mohol ublížiť pánovi prezidentovi,“ sypal si popol na hlavu.

S Milošom Zemanom vraj však už hovoril a bol k nemu nesmierne láskavý, za čo mu poďakoval. "Nebudem sa na nič vyhovárať, bola to výnimočná vec, ktorá sa nebude opakovať a chcel by som poprosiť všetkých o odpustenie," uzavrel.

Orbán rokoval so šéfom Rosatomu o projekte rozšírenia elektrárne v Paksi
Pripravované dva nové bloky atómovej elektrárne v juhomaďarskom Paksi sú zárukou toho, že aj v nasledujúcich desaťročiach bude v Maďarsku k dispozícii lacná a ekologicky vyrobená elektrická energia, zhodli sa na tom v piatok v Budapešti predseda... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | TASR

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.