Fico žiada SIS, aby doručila do NR SR dôkazy o manipuláciách trestných konaní
18 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová/TASR

Skupina 30 poslancov Národnej rady (NR) SR žiada vedenie Slovenskej informačnej služby (SIS), aby doručilo informácie a získané dôkazy o manipuláciách trestných konaní do parlamentu. Vyhlásil to poslanec NR SR a predseda Smeru-SD Robert Fico vo videu zverejnenom na sociálnej sieti.

Bývalý premiér argumentuje, že podľa zákona o SIS tajná služba poskytuje parlamentu informácie dôležité pre jej činnosť a rozhodovanie. "Podľa odseku šesť poskytuje SIS aj informácie o trestnej činnosti nielen orgánom činným v trestnom konaní, ale aj iným orgánom vrátane NR SR, ak ich potrebujú na zamedzenie protiústavnej alebo inej protiprávnej činnosti," skonštatoval opozičný poslanec.

Zároveň budú žiadať, aby sa naplnil zákon o ochrane pred odpočúvaním a bola zriadená parlamentná komisia na kontrolu používania odpočúvania. "Na čele ktorej musí stáť podľa zákona predstaviteľ opozičnej strany," podotkol Fico.

Vakcína opäť zabíjala. Konkrétny príbeh bežného človeka, nie štatistika
Trenčiansky umelec streetartu Rastislav Nomád Jakubek na svojom facebookovom profile žiali za svojím otcom Vladimírom. Podľa neho ho zabila vakcína. „Dnes som sa dozvedel podľa pitevnej správy príčiny smrti môjho milovaného otca. Citujem: Krvné... Čítať ďalej
18 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.