Vymyslené, absurdné, pokus o zastrašovanie. R. Fico komentoval svoje obvinenie z trestného činu podnecovania
17 | 12 | 2021 I TASR

"Je to vymyslené od samého začiatku až do konca," skonštatoval líder opozičného Smeru-SD Robert Fico s tým, že nikoho k ničomu nepodnecoval.

Absurdity, ktoré sú páchané touto vládnou koalíciou, nemajú podľa neho konca kraja. Po prepustení z policajnej stanice vo štvrtok večer informoval, že bol obvinený z trestného činu podnecovania.

"Jediným účelom tohto smiešneho zákroku bolo, aby som sa nemohol zúčastniť autoprotestu," skonštatoval Fico.

Za absurdné považuje, že bol ako poslanec Národnej rady SR v rámci jeho práce takto predvedený na policajné oddelenie. Konanie polície vníma ako zastrašovanie zo strany ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO), dočasného policajného prezidenta Štefana Hamrana či špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.

Robert Fico prehovoril! Tentokrát už z centrály Smeru
Predseda opozičného Smeru-SD sa k svojim sledovateľom na sociálnej sieti prihovoril s hodnotením diania dnešného večera, už zo straníckej centrály. Ponúkame vám kompletný prepis jeho príhovoru. Poďakovanie "Chcem poďakovať každému jednému, kto sa... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Robert Fico zdôraznil, že takýmto protestom nič protiprávne nerobili, chceli len pokojne vyjadriť nesúhlas so stavom demokracie na Slovensku a s politikou vlády SR. Nikto podľa neho nemal záujem vyvolávať napätie. "To, čo predstavila vládna koalícia, je koniec demokracie na Slovensku. To všetci uznáte," vyhlásil Fico. Podujatie bolo podľa neho v súlade so zákonom.

Lídra Smeru-SD odviedla vo štvrtok večer krátko po 18.00 h polícia pred tým, ako sa mal začať jeho stranou ohlásený protestný sprievod na Tyršovom nábreží v bratislavskej Petržalke.

Právnička Laššáková: Matovič sa práve stal šéfom volebnej kampane strany SMER- SD
Situácia okolo zadržania predsedu Smeru-SD Roberta Fica nenechala chladnou ani ústavnú právničku Juditu Laššákovú. Na záver statusu pridala veľmi zaujímavý odkaz. Obmedzenie osobnej slobody poslancovi "Roberta Fica zadržala polícia. Normálne... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Eka Balašková