Rakúske a nemecké médiá: ... dovtedy sa chodí s krčahom po vodu, kým sa.... Slovenský expremiér Fico skončil na policajnej stanici
17 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Slovenského expremiéra a lídra opozičnej strany Smer Roberta Fica zadržala polícia. Dôvodom mal byť nepovolený protest proti koronovým opatreniam v Bratislave, ktorý zorganizoval opozičný líder. Na Slovensku pritom platí výnimočný stav, píšu rakúske noviny Der Standard, Kurier, portály orf.at, rnd.de, achgut.com, der-farang.com, volksblatt.li a ďalšie.    

Skončil na policajnej stanici

Podľa medializovaných informácií lídra Smeru pred začiatkom plánovanej protestnej jazdy slovenským hlavným mestom odviezla polícia v policajnom aute. Protestná akcia sa však nakoniec aj tak uskutočnila. Samotný Fico ale skončil na policajnej stanici, kde ho čakalo vypočúvanie.

Dôvodom pre políciu mal byť aj súčasný výnimočný stav v krajine a zákaz zhromaždení viac ako šiestich osôb. Slovensko tieto opatrenia zaviedlo kvôli pandemickej situácii.

Protest zdravotných záchranárov a ich mizerné platy

To isté sa tento týždeň stalo aj slovenským záchranárom. Tí sa snažili pred budovou parlamentu, ktorý práve vtedy schvaľoval štátny rozpočet na budúci rok, upozorniť na svoje mizerné platy, informujú zahraničné médiá.

Sťažovali sa, že vláda im mzdy nenavýšila, hoci to mali prisľúbené, a to aj napriek tomu, že záchranári sú v prvej línie počas pandémie koronavírusu. Medzi zatknutými, predvedenými a obvinenými bol aj šéf Komory záchranných služieb František Majerský. Fico sa hneď chopil iniciatívy a záchrancom ponúkol právnu pomoc. Tí ju ale odmietli.

Keby platilo právo, minister vnútra by išiel sedieť na 20 rokov
"Keby fungovala elementárna spravodlivosť, minister vnútra by bol odsúdený na 20 rokov a nedával by nezmyselné a ustráchané vyhlásenia." Citujeme z vyhlásenia @Roberta Fica v jeho statuse na sociálnej sieti. "Je absurdné, ako sa hlavne provládne... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

„Smútočná jazda“ demokracie

Fico už niekoľko dní ohlasoval „smútočnú jazdu" demokracie. Tvrdil, že protestná jazda s autami bude eliminovať rizika nákazy v čase pandémie

Stranícki súputníci Fica na zadržanie svojho lídra reagovali rozhorčene. Podpredseda strany a poslanec Ľuboš Blaha nešetril ostrými slovami, hovoril o „terore" a „fašizme".

Konfrontačný kurz

Líder Smeru už niekoľko mesiacov pritvrdzuje konfrontačný kurz proti súčasnej vláde štyroch strán premiéra Eduarda Hegera. Kritizuje predovšetkým chaotické a protichodné pandemické požiadavky a diskriminačné rozdelenie obyvateľstva na očkovaných a neočkovaných, čo má polarizovať spoločnosť.

Očkovanie proti COVIDu-19 musí zostať slobodným rozhodnutím každého jednotlivca! -  trvá Fico na svojom. Hlavu štátu Zuzanu Čaputovú obvinil zo zmarenia referenda o konaní nových volieb, za ktoré opozícia ešte v lete zozbierala viac ako 600 000 podpisov.

Mikulec prehovoril! Ficovo zadržanie obhajuje frázami o opatreniach a ochrane životov
Polícia pri podozrení z porušenia zákona koná bez ohľadu na to, z akého spoločenského a sociálneho spektra je preverovaná osoba. Týmito slovami reagoval minister vnútra Roman Mikulec na štvrtkové zadržanie Roberta Fica, píše portál... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Zvyšuje sa nespokojnosť

Na Slovensku už niekoľko mesiacov rastie nespokojnosť so súčasnou vládnou koalíciou a pandemickými opatreniami, ktoré prijala. Ako ďalej uvádzajú zahraničné médiá, v krajine, kde je stále zaočkovaných menej ako 50 percent populácie, momentálne platí zákaz vychádzania pre neočkovaných a zákaz vychádzania v noci pre všetkých od 20.00 do 5.00 hodiny.

Popularita Fica rastie

Zatiaľ čo dôvera vo vládnych politikov čoraz viac klesá, Fico sa opäť stal jedným z najdôveryhodnejších politikov v krajine. Vďačí za to svojim častým a mimoriadne kritickým verejným vystúpeniam. Momentálne je v rebríčku hneď za populárnou prezidentkou Zuzanou Čaputovou a svojím nástupcom vo funkcii predsedu vlády Petrom Pellegrinim. Ten medzitým založil vlastnú novú stranu Hlas.

Pellegriniho strana Hlas označila zatknutie Fica za absolútne neprípustné. V nedávnom prieskume verejnej mienky až 86 percent respondentov uviedlo, že nedôveruje predsedovi najsilnejšej vládnej strany Obyčajní ľudia (OĽaNO) a expremiérovi Igorovi Matovičovi, konštatujú rakúske a nemecké médiá.

K zadržaniu Fica vydala stanovisko polícia! Konečne! Tým, čo tvrdia, budete prekvapení
Aktuálna informácia k včerajším udalostiam! Polícia Slovenskej republiky konečne vydala sa svojich stránkach na sociálnej sieti oficiálne stanovisko k štvrtkovému zadržaniu lídra Smeru-SD Roberta Fica. "Poverený príslušník Okresného riaditeľstva... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

----------------------------

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.