Prezidentka neváha, stavia sa za povinné očkovanie
17 | 12 | 2021 I Eka Balašková

Prezidentka Zuzana Čaputová potvrdila, že bude jednou z tých, ktorí budú tlačiť na povinné očkovanie. Teda aspoň u niektorých profesných či vekových skupín. Správu priniesol Denník N.

Nevyhnutné opatrenie

Povinné očkovanie bude zrejme nevyhnutným opatrením, vyhlásila prezidentka. „Zatiaľ to vyzerá tak, že sa objavujú nové a nové mutácie a koronavírus od nás neodchádza. K povinnému očkovaniu už pristúpili krajiny ako Maďarsko, Poľsko, Rakúsko a veľmi reálne to zvažuje Česká republika,“ povedala počas očkovania v Prezidentskom paláci. Podľa Denníka N pripomenula, že Slovensko je špecifické tým, že očkovanie odmieta viac ako polovica populácie.

Efektivita očkovania

„Veľký dôraz by som preto kládla aj na cestu, ako sa k povinnému očkovaniu dostať, aby ten nástroj bol naozaj efektívny,“ uviedla v Denníku N hlava štátu. Za potrebnú potrebuje diskusiu o tom, ktoré skupiny obyvateľstva by mali byť očkované povinne: „Po mojej debate s odborníkmi sa viac hovorí o profesijných skupinách ako o senioroch, ale je to odborná otázka,“ dodala.

V súvislosti so zatknutím Fica sa Monika Beňová obracia na Európsky parlament
K včerajšiemu zadržaniu Roberta Fica sa na svojej stránke vyjadrila aj europoslankyňa za Smer-SD, Monika Beňová. Kto to asi vymyslel "Zadržať predsedu opozičnej strany ani nemohol vymyslieť R. Mikulec, to bol určite “mám nápad” I. Matoviča."... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Eka Balašková

-------------------------------

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.