Fico nemal zostať 30 minút na policajnej stanici, ale 30 rokov v base a tam zhniť, myslí si Matovič

Na tlačovej besede po piatkovom rokovaní vlády šéf OĽaNO a minister financií Igor Matovič opäť nešetril invektívami a vyťahovaním starých obvinení proti Robertovi Ficovi.

V reakcii na otázku, ako hodnotí štvrtkový postup polície voči predsedovi Smeru, uviedol, že by ho za činy, ktoré mu pripisuje, rád videl vo väzení, z ktorého by vyšiel šedivý, respektíve by v ňom „zhnil“.

Miliardy, NAKA a kabelky

„Ja som rád úprimný, ja si myslím, že Robert Fico by nemal zostať 30  minút na policajnej stanici, ale 30 rokov by mal dostať basy,“ vyhlásil Matovič s tým, že by to malo byť „za tie desiatky miliárd eur, ktoré rozkradol so svojimi pusipajtášmi z verejných zdrojov, za to, že Národnú kriminálnu agentúru sprivatizoval v prospech šéfa nitrianskej mafie Norberta Bödöra.“

Tiež za to, že podľa Matoviča „vytvoril systém, kde sa rozsudky predávali za kabelky“ , čo malo súvisieť so štátnou tajomníčkou Monikou Jankovskou.

„Robí zo seba martýra“

„Robert Fico by mal zhniť v base, to je môj osobný názor a moje hlboké osobné presvedčenie,“ vyhlásil Matovič s tým, že Fico teraz „robí divadielka“ a robí zo seba martýra.

Polícia si v prípade R. Fica, rovnako ako (dva dni predtým) pri záchranároch podľa Matoviča robila svoju prácu. „On to bude využívať na to, aby minimalizoval pravdepodobnosť, že sa do tej basy dostane,“ dodal šéf OĽaNO.

Matovič ďalej povedal, že verí, že orgány činné v trestnom konaní si budú robiť svoju prácu a „dotiahnu to do víťazného konca“. Ten podľa neho má vyzerať tak, že „Robert Fico v tej base zošedivie a vyjde odtiaľ, keď bude mať osemdesiat rokov“. Fica ešte nazval „skorumpovaným cynickým mafiánom“.

Štvrtkové zadržanie R. Fica bola podľa Matoviča „epizóda, ktorú on bude, samozrejme, využívať“ a pred svojim „naivným publikom“ „sa bude hrať na martýra“.

Zadržanie Roberta Fica - ako to vidí právnik?
Aj právnik Peter Weis sledoval prípad zadržania predsedu najsilnejšej opozičnej strany. Vo svojom článku pre portál akw.sk sa k problému vyjadril po odbornej stránke. Uspeje predseda Smeru? "Ak sa R. Ficovi podarí uspieť pri sťažnosti voči... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Eka Balašková