Čo sa stalo Ficovi, museli urobiť kvôli nám, hovorí šéf záchranárov
17 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

V prvej vlne nám ľudia tlieskali, v druhej nadávali a teraz nás napádajú! Hovorí šéf záchranárov František Majerský, ktorého pred pár dňami zadržala polícia. Myslí si tiež, že vie, prečo zadržali Fica.

Facka matke Tereze

Protestujúcich záchranárov pred pár dňami pokutovala polícia a ich predstaviteľov zbalila a odviezla. Záchranári prišli pred parlament "poďakovať" poslancom i vláde za "neriešenie postavenia záchranárov a všetkých zdravotníkov".

Prezidenta záchranárov Františka Majerského aj viceprezidenta Michala Weincillera z protestu odviezla polícia, ostatných pokutovali za plagáty. Dnes Majerský pre Hospodárske Noviny tvrdí, že si nie je vedomý toho, že by neuposlúchli výzvu polície.

Práve to uviedli bezpečnostné zložky ako dôvod ich zadržania. „Mňa nikto na nič nevyzval. Na začiatku, keď som tam prišiel, sa ma policajti pýtali, prečo som tam. Povedal som, že som tam pracovne a mám stretnutie s poslancami Národnej rady.

K zadržaniu Fica vydala stanovisko polícia! Konečne! Tým, čo tvrdia, budete prekvapení
Aktuálna informácia k včerajším udalostiam! Polícia Slovenskej republiky konečne vydala sa svojich stránkach na sociálnej sieti oficiálne stanovisko k štvrtkovému zadržaniu lídra Smeru-SD Roberta Fica. "Poverený príslušník Okresného riaditeľstva... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Mrzí ho Hegerov postoj

Opisuje, že pred Národnou radou boli od 14-tej hodiny, o 14:14 zahúkali sanitky, zatlieskali a chceli sa rozísť. Vtedy ho policajti vyzvali, aby išiel s nimi, čo poslúchol. S odstupom pár dní nič neľutuje a konal by rovnako.

„To, že sme sa tam stretli, nehodnotím vôbec zle. Myslím, že to bol jasný signál, ktorý sme chceli všetkým vyslať. Bolo to slušné. My sme dodržiavali všetky protipandemické opatrenia, sme preočkovaní trikrát, dodržiavali sme rozostupy, mali sme respirátory. Nebudem kritizovať protipandemické opatrenia, lebo ich dodržiavam celý čas, propagujem očkovanie a robím všetko pre to, aby sa ľudia zaočkovali.“

Upozorňuje, že niektorí politici chceli situáciu zneužiť, ale opäť opakuje, že za to, že tam boli, môžu všetci politici, terajšej vlády aj predchádzajúcej.

Premiér Eduard Heger pre denník Sme povedal, že sa záchranári týmto zaradili k opozičným lídrom Robertovi Ficovi a Marianovi Kotlebovi. Tí tiež organizovali stretnutia počas zákazu zhromažďovania. Majerský tvrdí, že ho takéto vyjadrenia premiéra ľudsky mrzia.

Slovenský mainstream? Lepší názov by bol SS news. Tarabov status o zadržaní Fica spustil novú lavínu komentárov
Celý svet píše o zatknutí expremiéra! Skonštatoval v statuse poslanec Tomáš Taraba. A naše mainstreamové médiá mlčia! Dodali ľudia vo svojich komentároch. Žeby mali už vianočnú dovolenku? "Ak niečo tejto vláde ide najlepšie, tak je to ničiť... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Nepochopiteľné postoje verejnosti

Upozorňuje na to, že kým v prvej vlne im ľudia tlieskali, v druhej im nadávali a teraz v tretej ich napádajú. Úprimne hovorí, že záchranári vôbec necítia to, že by si ich niekto vážil. Situáciu nevníma inak ani potom, čo polícia rovnako zakročila aj proti Robertovi Ficovi.

„Pamätám si ako ľudia blokovali Bratislavu, vykrikovali rúška dole, nakazili sa tam a niektorí aj potom zomreli. Za to nikto nezobral zodpovednosť. My sme tam slušne stáli, zatlieskali a odišli preč, boli sme tam 14 minút. Ak som pochybil, budem niesť následky. To čo sa včera stalo poslancovi Ficovi, myslím si, že už to museli urobiť, lebo sa to stalo nám,“ uzavrel Majerský.

Tak ako to je? Najprv 300 eur, potom tým istým ľuďom domáce väzenie? Matoviča kritizuje koaličný poslanec
Poslanec NRSR Radovan Kazda (SaS - OKS) sa pustil na svojom profile do dnešného výroku ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) o tom, že ak sa rozšíri variant omikron, mali by mať starší ľudia lockdown. Poukázal tak na kontraindikácie Matovičových... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Ján Papuga

---------------------------------

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.