Autobusy budú voziť ľudí po Bratislavskom kraji celý mesiac zadarmo. Zaplatí to Arriva, nie celkom dobrovoľne
17 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Prímestská autobusová doprava bude v januári zadarmo! Na stránkach Bratislavského kraja to oznámil župan Juraj Droba. Chce tak cestujúcim vykompenzovať výpadok spojov dopravcu Arriva.

Pokuta takmer milión

"Obyvateľom kraja som dal verejný prísľub, že dopravcovi vyrubíme pokutu za neplnenie služieb v prímestskej doprave," uviedol v piatok Droba. Dodal, že sankcie za mesiac prevádzky vyčíslili na 930 tisíc eur. "Všetky tieto financie vrátime cestujúcim vo forme bezplatnej dopravy," vysvetlil župan.

Za každý jeden deň, keď dopravca nedokázal zabezpečiť dopravnú obslužnosť kraja minimálne na úrovni 95 percent, bude podľa Drobu BSK dostávať zmluvnú pokutu vo výške 30-tisíc eur za deň.

Január v autobusoch zadarmo

Generálna riaditeľka Bratislavskej integrovanej dopravy (BID) Zuzana Horčíková potvrdila zavedenie bezplatnej dopravy pre cestujúcich v januári 2022 v autobusoch dopravcu Arriva jazdiaceho v rámci Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK), píše denník Pravda.

Mikulec prehovoril! Ficovo zadržanie obhajuje frázami o opatreniach a ochrane životov
Polícia pri podozrení z porušenia zákona koná bez ohľadu na to, z akého spoločenského a sociálneho spektra je preverovaná osoba. Týmito slovami reagoval minister vnútra Roman Mikulec na štvrtkové zadržanie Roberta Fica, píše portál... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

„V prímestských autobusoch tak nebude v stanovenom období prebiehať kontrola platnosti cestovných lístkov. Bezplatná doprava sa však dotkne len regionálnej autobusovej dopravy v Bratislavskom kraji,“ upozornila Horčíková. 

U ostatných dopravcov v IDS BK (Dopravný podnik Bratislava a Železničná spoločnosť Slovensko) budú musieť mať cestujúci zakúpený lístok.

Pre koho to bude platiť?

„Preprava zadarmo v januári bude pre všetkých, ktorí si kupovali električenky alebo jednorazové cestovné lístky. Podrobnosti budú zverejnené aj na webe BSK,“ skonštatoval Droba.

K zadržaniu Fica vydala stanovisko polícia! Konečne! Tým, čo tvrdia, budete prekvapení
Aktuálna informácia k včerajším udalostiam! Polícia Slovenskej republiky konečne vydala sa svojich stránkach na sociálnej sieti oficiálne stanovisko k štvrtkovému zadržaniu lídra Smeru-SD Roberta Fica. "Poverený príslušník Okresného riaditeľstva... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Pravidelným cestujúcim, ktorí mali alebo majú platný predplatný cestovný lístok (električenku) s aspoň jednou regionálnou zónou v termíne od 15. novembra 2021 do 31. januára 2022, bude automaticky vygenerovaný nový bezplatný predplatný lístok na určité ďalšie obdobie. 

„Podmienkou je zakúpenie ďalšej električenky po spustení akcie, ktorej termín plánuje BID na jar 2022,“ uviedol BSK. Akcia sa netýka cestujúcich, ktorí sú držiteľmi električeniek len pre zóny 100+101.

„Mesiac zadarmo budú mať majitelia 30- a 90-dňového predplatného cestovného lístka. Cestujúci, ktorí si zakúpili ročnú električenku, získajú až dvojmesačný bonus,“ deklaruje kraj.

Keby platilo právo, minister vnútra by išiel sedieť na 20 rokov
"Keby fungovala elementárna spravodlivosť, minister vnútra by bol odsúdený na 20 rokov a nedával by nezmyselné a ustráchané vyhlásenia." Citujeme z vyhlásenia @Roberta Fica v jeho statuse na sociálnej sieti. "Je absurdné, ako sa hlavne provládne... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Kompenzácie
  • Extra mesiac zadarmo pre majiteľov 30 a 90-dňového predplatného cestovného lístka.
  • Dva mesiace zadarmo pre majiteľov ročnej električenky.
  • Bezplatný predplatný lístok bude vygenerovaný automaticky.
  • Tieto kompenzácie sa týkajú majiteľov električenky s aspoň jednou regionálnou zónou v termíne od 15. 11. 2021 do 31. 01. 2022.
  • Cestujúci, ktorí električenku nevlastnia a boli zvyknutí si lístky kupovať u vodiča, budú jazdiť celý január zdarma.

Arriva začala zabezpečovať prímestskú dopravu v Bratislavskom kraji v polovici novembra. Od začiatku však má problém s nedostatkom vodičov. Spôsobuje to výpadky viacerých spojov, najmä v okolí Pezinka a Senca. 

Slovenský mainstream? Lepší názov by bol SS news. Tarabov status o zadržaní Fica spustil novú lavínu komentárov
Celý svet píše o zatknutí expremiéra! Skonštatoval v statuse poslanec Tomáš Taraba. A naše mainstreamové médiá mlčia! Dodali ľudia vo svojich komentároch. Žeby mali už vianočnú dovolenku? "Ak niečo tejto vláde ide najlepšie, tak je to ničiť... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

------------------------------

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.