Jozef Šátek o mediálnych lžiach k aktuálnemu rozhodnutiu z Luxemburgu o Mečiarových amnestiách
16 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Očakával by som od redaktora, ktorý píše o takomto závažnom prípade, že ho bude skutočne ovládať do detailov," píše k štvrtkovému rozhodnutiu v Luxemburgu Jozef Šátek. Európsky súd rozhodol. A Mečiarove amnestie sú opäť otvorené.

"Ako bývalý riaditeľ Krajského úradu vyšetrovania PZ v Bratislave, neskôr vedúci špecializovaného vyšetrovacieho tímu na vyšetrovanie závažných zločinov mečiarovského obdobia vrátane prípadu zavlečenia syna prezidenta Kováča ml. vyhlasujem, že tvrdenie v článku "Kľúčovým svedkom v prípade bol policajt Róbert Remiáš, ktorému v apríli 1996 niekto vyhodil do vzduchu auto" nie je pravdivé," píše na sociálnej sieti Jozef Šátek. 

Róbert Remiáš bol podľa neho priateľom kľúčového svedka zavlečenia Oskara Fegyveresa, ktorý sa po svojom výsluchu v októbri 1995 musel pre obavy o svoj život skryť v zahraničí. A dodáva, že tomuto robil s jeho rodinou na Slovensku "spojku" jeho priateľ Róbert Remiáš, ktorého mal "niekto" záujem" odstrániť. Podľa Šáteka išlo o to, aby tak prinútil O. Fegyveresa urobiť chybu a odkryť utajené miesto úkrytu.

Potupná dohoda medzi vládami SR a USA pod paľbou kritiky. Naozaj tu chceme americké základne?
Stanovisko k návrhu Dohody o spolupráci v oblasti obrany medzi vládami SR a USA, ktoré uverejnilo OZ Zjednotení za mier, prízvukuje veľkú potupu pre Slovákov. Ide vlastne o ideologickú okupáciu našej vlasti. "Občianske združenie Zjednotení za mier... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Tvrdenie prezidentky Zuzany Čaputovej je zavádzajúce

Šátek si myslí, že na fakt, prečo nemohol byť prípad vraždy R. Remiáša po skončenom vyšetrovaní a zistení páchateľov-obvinených, zabezpečení dostatku dôkazov predložený obžalobou na súd, by sa mala pozrieť Generálna prokuratúra SR. A dodáva, že by si mala pýtať vysvetlenie od dozorovej prokurátorky Kopčovej a špeciálneho prokurátora Kováčika.

Jozef Šátek je presvedčený, že je zavádzajúce tvrdenie prezidentky SR Z. Čaputovej. Cituje: "...roky sa občianska spoločnosť aj mnohí naši politici snažili dosiahnuť ich zrušenie a tým pádom aj vyšetrenie zodpovednosti SIS a ďalších osôb pri únose syna prezidenta Michala Kováča..." .

Šátek vysvetľuje, prečo je zavádzajúce. "V roku 1995 sa nám podarilo zdokumentovať len niekoľko málo dôkazov o tom, že v zavlečení mali "prsty" riaditeľ a príslušníci SIS. K zásadnému zadováženiu rozhodujúceho balíka dôkazov o trestnej zodpovednosti vedenia SIS a príslušníkov SIS o organizovaní, vykonaní a utajovaní zločinu zavlečenia sa podarilo zabezpečiť až po novembri 1998, pričom vyšetrovanie bolo skončené v novembri 2000 voči 13 obvineným," vysvetľuje.

Aj Lučanský si odbehol LEN vypovedať a ..ďalej príbeh poznáme! Myslia si ľudia o zadržaní Fica
Kde to žijeme? Čistý fašizmus! Aj takéto boli reakcie ľudí na sociálnych sieťach ohľadom zadržania predsedu Smeru-SD Roberta Fica políciou. "Postavme sa ľudia proti nim, hajzlom fašistickej vlády!" Zaznelo tiež od ľudí. Báli sa pokojného... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Šátek TO musí urobiť

Prokurátor Michal Serbin potom podľa Šáteka spracoval obžalobu a túto podal v danom termíne na Okresný súd Bratislava III. "Z toho vyplýva, že vyšetrovanie prípadu bolo skončené koncom roka 2000. A teraz už ostáva len konečné štádium t. j. súdne konanie a vydanie súdneho rozhodnutia. My vyšetrovatelia a prokurátor M. Serbin sme si svoju povinnosť čestne splnili a v primeranom čase a vysokej kvalite," prízvukuje Šátek.

Čo sa podľa neho nedá povedať o Michalovi Vaľovi (generálny prokurátor SR), Robertovi Vlachovskom (dozorový prokurátor), Ľudovítovi Hudekovi (minister vnútra SR), Jánovi Kosťovovi (generálny riaditeľ sekcie vyšetrovania MV SR), Pavlovi Debnárovi (zástupca riaditeľa sekcie vyšetrovania) Jozefovi Čížovi a Jozefovi Chmelovi (vyšetrovatelia prípadu od októbra 1995 a J. Chmela v tom čase legalizant SIS). "Ak to nemal odvahu verejne a konkrétne uviesť P. Vačok, tak to musím urobiť ja," informuje v závere.

ZAKAZUJEME vám dýchať, VY netvori!
Tento explicitný titulok je, samozrejme, príliš nadnesený. Čo však nie je nadnesené, je posledný status Ľuboša Blahu na sociálnej sieti. Veľmi jasne a konkrétne zhrnul, prečo strana SMER-SD organizuje autoprotest v Bratislave dnes o 19:00. Ak si... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Ivan Mihale

-------------------------------

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.