Udalosť roka na politickej scéne : Drucker s Hlinom hovoria o dohode
15 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Podľa portálu topky.sk Exminister zdravotníctva a líder Dobrej voľby Tomáš Drucker sa už dlhšie stretával s niekdajším šéfom KDH Alojzom Hlinom a ich možná spolupráca bola zrejme len otázkou času. Dôkazom je aj dnešný brífing, ktoré môžeme pomenovaťako politické spojenie roka. Hlina podal ruku Druckerovi.

Matovič je vraj ako vírus 

Drucker začal svoj príhovor z ostra. Podpora súčasnej vlády je podľa Druckera sotva tretina a podľa neho potenciál tejto vlády je nulový, opisu. „Potenciál magistra Matoviča, prirovnal by som to k vírusu, ktorý aktívne rozkladá štát. Obnova OĽaNO nenastane, pokiaľ tam bude Matovič.  Heger zrejme OĽaNO neprevezme. Borisa Kollára vnímame tak, že doteraz nepresadil nič konkrétne a ani nepostavil nič konkrétne a dnes ani netají, že sa pozerá po novej koalícii. Fakt číslo štyri je, že pokiaľ Hlas-SD neskrachuje kvôli svojej minulosti, bude relevantnou stranou v budúcej vláde. Je to proste fakt," 

Nový názov spoločného hnutia

Dobrá voľba a Umiernení znie nový názov strany. Hnutie, kde sa Tomáš Drucker bude venovať ako bývalý exminister zdravotníctva v maximálne možnej miere zdravotníctvu, zatiaľ čo Alojz Hlina, ako úspešný podnikateľ podnikateľom.

Žilinka dal preskúmať zákonnosť rozhodnutí v súvislosti so zadržaním záchranárov
Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka uložil krajskému prokurátorovi v Bratislave bezodkladne preskúmať zákonnosť, odôvodnenosť a primeranosť úkonov a rozhodnutí v trestnom konaní v súvislosti so zadržanými zdravotníckymi záchranármi. TASR o tom... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Majú spoločné témy

Ako uvádzajú topky, dokonca už v máji sa Drucker vyjadril  o možnej spolupráci v tomto znení „Myslím si, že máme blízko aj po názorovej stránke. Máme aj témy, na ktoré môžeme rozprávať, debatovali sme aj o spolupráci. Hodnotíme aj aktuálnu situáciu. Uvidíme, kam to pôjde," poznamenal

Hlina chcel Druckera v KDH 

Situácia však minulý rok vyzerala ale úplne opačne „Viem si predstaviť veľa vecí. Nespojiť sa dokáže každý. Spolupracovať treba. Otázka na mieste je možno skôr - s kým spolupracovať? Položartom poviem, že som ho lanáril do KDH alebo aj na spoluprácu s KDH a uvidíme ako to dopadne," dodal predseda KDH Alojz Hlina, ktorý neskôr z tejto strany odišiel.

Predstaviteľov záchranárov odviezla spred parlamentu Mikulcova polícia!
Toto by si nedovolil ani Biľakovský totalitný režim! Protestujúcich záchranárov pred parlamentom pokutovala polícia a ich predstaviteľov zbalila a odviezla. Slovenskí záchranári upozorňujú na neriešenie svojho postavenia i postavenia zdravotníkov... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.