I. Biháriová tvrdo kritizuje M. Tódovú. Nový mediálny spor?
15 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Predsedníčka Progresívneho slova evidentne tiež zaregistrovala rozhovor s M. Trubanom, ktorý robila pre Denník N pani Monika Tódová. A tak sa vo svojom statuse na sociálnej sieti vyjadrila.

Adresná kritika

"Tento status nie je a nemá byť kritikou novinárskej obce an bloc. Naopak. Mimoriadne mi záleží, aby sa u nás neživil hrubý, osočujúci a paušalizujúci slovník znevažujúci prácu novinárskej obce." Píše predsedníčka PS. Podľa vlastných slov, či ako ľudskoprávna aktivistka, právnička, alebo politička, vždy stála na stranedemokracie a tak je jej kritika adresná.

Michal Truban kritizuje? Matovič a Kollár sú šmelinári
V ostatnom čase to vyzerá na návrat Michala Trubana. On sám nevylučuje kandidatúru na predsedu mimoparlameneného Progresívneho Slovenska. Denníku N poskytol rozhovor, v ktorom sa vyjadril aj na tému niektorých koaličných lídrov. Po voľbách sa... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Nemá p. Tódová odvahu?

Reagovať na rozhovor donútili p. Biháriovú niektoré sugestívne otázky, ktoré M. Tódová kládla "progresívcom". Tie by jej kolegov akoby mali: "dotlačiť k negatívnemu vymedzeniu voči predsedníčke. Je pri tom čudné, že ide o otázky o mne, no mne akosi nemá odvahu ich položiť Nuž pokojne teda odpoviem priamo ja, netreba cez ne robiť pasce na kolegov." Reaguje vľúdne predsedníčka PS.

Stála p. Biháriová pri vojne v polícií uprostred?

"Nie pani Tódová, je nestojím uprostred. Odvaha zaujať postoj mi nikdy nechýbala. „Problém“ je akurát ten, že ja nestojím apriori vždy na vašej strane. To, kde stojím, je v skutočnosti vždy závislé na tom, že hľadám pod nohami zákonnosť, aby som sa o ňu vedela oprieť." Vysvetľuje I. Biháriová: "Preto som v tom opatrná a neplytvám prejavmi. Nadovšetko si ctím zásady trestného konania, vrátane rovných metrov a tieto hodnoty sú mi prednejšie, než či sa vám zapáčim. Volá sa to úcta k vláde práva. Presne to robím celý život. A mienim v tom pokračovať." Predsedníčka PS vysvetľuje, že na tom, že nestojí apriori na strane p. Tódovej, nie je nič osobné: "Viazanosť zákonom a nadvláda práva totiž znamená, že nemáme chvalabohu systém žiadnych morálnych apoštolských autorít, ktoré sa stavajú nad súdy a povedia nám už vopred, kde máme stáť a čomu veriť. A nebodaj sa urazia, ak nepricupkáme tam, kde stoja oni."

Pani Biháriová by šla na referendum

"A v čom je presne problém? Som ohlásila vraždu či výkon ústavného práva? Profesionálny novinár nemôže takto ulietavať a prepadnúť tomu, aby súdil a odpisoval lídrov/derky podľa toho, či mu podržia vládu, ktorú on preferuje. Ak p. Todovej imponujú klaunovské rošády, je to v poriadku. Ja však verím, že Slovensko nie je odkázané ani na klan arcizla ani cirkusovú manéž." Hovorí otvorene p. Biháriová: "Na druhej strane, isteže pani Tódovej ľudsky rozumiem: užila si svoje a má oprávnený strach z toho, aby voľby a výmena vlád nezvrátili procesy či nebodajbože neohrozili aj ju osobne. 

Rudolf Huliak: Potleskom našim zdravotníkom nepomôžeme!
K dnešnému bezprecedentnému zadržaniu dvoch zdravotníkov a rozdávaniu pokút na proteste pred NR SR sa exkluzívne pre Hlavný Denník vyjadril aj predseda Národnej Koalície, Ing. Rudolf Huliak. Pobúrenie! "Vedenie Národnej Koalície je pobúrené... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Eka Balaskova
?session=true

Pani Biháriovej prekážali kajúcnici v podcastoch

Toto je podľa I. Biháriovej oveľa väčšia téma, než problém podcastov. Preto kto chce, si ju bude môcť nájsť v jej samostatnom blogu. "Prekvapilo ma totiž, že ani p. Milan Šimečka, ktorého intelekt ma vedel vždy nadchnúť, vôbec netrafil pointu, keď oponoval mojej kritike okolo kajúcnikov. PS:. Šepkáme si to už tak dlho v kaviarniach - ako politicky angažovaná žurnalistika už nechráni, ale naopak ničí to, čo mala chrániť: Úlohou novinárov nie je viesť "svätú vojnu" s korupciou či extrémizmom. Ale chrániť demokraciu - lebo to je to prostredie, v ktorom všetky zápasy prebiehajú a od toho, ako kvalitné inštitúcie, procesy, brzdy a protiváhy v systéme sú, presne tak budú príslušné inštitúcie úspešné v boji s kriminalitou."

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.