Exministerka financií kritizuje schválený rozpočet!
15 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Brigita Schmögnerová, exministerka financií kritizuje schválený rozpočet! Poukazuje na to, kde sa mohlo ušetriť. Myslí si, že aj keď sa rodil niekoľko mesiacov, nie je dostatočný. Jedinou prioritou rozpočtu sú podľa nej prostriedky na obranu. Čo vytýka exministerka Brigita Schmögnerová spracovala Pluska.

Rozpočet na rok 2022 bol schválený iba pred niekoľkými hodinami. A už sa našli kritici. Za varovný signál je možné z pohľadu laika považovať aj to, že zo 146 prítomných zákonodarcov za rozpočet hlasovalo IBA 91.

Tí, ktorí za neho hlasovali si včera húfne blahoželali k schválenému rozpočtu. A ministerstvo financií, ktoré vedie Igor Matovič (OĽaNO) ho opísalo ako rozpočet, ktorý je postavený na troch základných pilieroch. "Výrazné zníženie deficitu, zvýšenie investícií na historické hodnoty a reagovanie na pandémiu,” opísalo podľa Plusky rozpočet ministerstvo financií, ktoré ho aj navrhovalo.

I. Biháriová tvrdo kritizuje M. Tódovú. Nový mediálny spor?
Predsedníčka Progresívneho slova evidentne tiež zaregistrovala rozhovor s M. Trubanom, ktorý robila pre Denník N pani Monika Tódová. A tak sa vo svojom statuse na sociálnej sieti vyjadrila. Adresná kritika "Tento status nie je a nemá byť kritikou... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Jedinou prioritou sú prostriedky na obranu

Exministerka financií Brigita Schmögnerová po dôkladnom naštudovaní našla nedostatky a zdôraznila, že jedinou prioritou sú prostriedky na obranu. Chyby sú podľa nej aj vo financiách pre rezort zdravotníctva. A k jej názoru sa prikláňa aj Slovenská lekárska komora, ktorá chcela, aby v záujme zachovania zdravotnej starostlivosti o občanov a rovnako v záujme všetkých zdravotníckych pracovníkov bol prijatý taký rozpočet, ktorý bude riešiť personálnu stabilizáciu zdravotníckych pracovníkov, zabezpečí dostatočný rozvoj rezortu do budúcnosti a bude riešiť pandemickú situáciu.

V rozpočte nie sú zahrnuté prostriedky na valorizáciu platov zamestnancov vo verejnej správe

Podľa Schmögnerovej sú poddimenzované aj investície do železničnej dopravy. „Náš záväzok, že budeme v doprave klásť väčší dôraz na verejnú dopravu a klimaticky prijateľnejšie formou, akou je aj železničná doprava, sa opäť nerealizuje,“ dodala podľa Plusky. Schmögnerová tvrdí, že Slovenská republika financuje prevažnú časť svojich investícií z vonkajších zdrojov a nevytvára vlastné prostriedky.

Poukázala aj na to, že v rozpočte nie sú zahrnuté prostriedky na valorizáciu platov zamestnancov vo verejnej správe, na čo upozornila aj Konfederácia odborových zväzov SR. Oprávnene sa podľa nej sťažuje aj ZMOS, obce dostanú menej financií a v roku 2022 bude tým podľa Brigity Schmögnerovej pokračovať nedostatočné dofinancovanie preneseného výkonu štátnej správy.

Vládna logika: Na kozmetiku áno, no do reštaurácie nie
Reštaurácie ostávajú naďalej zatvorené! Vyplýva to z aktualizovaných nariadení vlády ohľadne protipandemických opatrení. No niečo predsa len pre očkovaných a prekonaných otvoria, píšu Parlamentné Listy. Gastrosektor zase obíde s dlhým nosom V... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.