Vládna logika: Na kozmetiku áno, no do reštaurácie nie
15 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Reštaurácie ostávajú naďalej zatvorené! Vyplýva to z aktualizovaných nariadení vlády ohľadne protipandemických opatrení. No niečo predsa len pre očkovaných a prekonaných otvoria, píšu Parlamentné Listy.

Gastrosektor zase obíde s dlhým nosom

V utorok rozhodla vláda, že od piatka 17. decembra sa mení zákaz vychádzania. Ten bude platiť už len v čase od 20.00 do 5.00 h. Reštaurácie a občerstvenia však zostávajú zavreté.

Naopak sa pre očkovaných a prekonaných otvárajú všetky prevádzky starostlivosti o ľudské telo, teda aj solária, masážne či kozmetické salóny. Po utorkovom rokovaní vlády to vyhlásil minister hospodárstva Richard Sulík.

Ďalšie zmeny! Vláda uvoľnila opatrenia, zákaz vychádzania bude platiť v noci
Od piatka 17. decembra bude zákaz vychádzania platiť len v čase od 20.00 do 5.00 h. Výnimkami z nočného zákazu vychádzania bude napríklad cesta do a zo zamestnania, zdravotná starostlivosť či cesta do obchodov. Rovnako výnimka platí aj na cestu na... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

Hlavne, že môžeme ísť do solárka

Ako vysvetlil, niektoré prevádzky sa síce neuvádzajú vo vyhláške hlavného hygienika, ide ale o chybu, keďže podľa uznesenia vlády sa ich otvorenie týkalo tiež. „Všetko môžu otvoriť, vyhláška nie je písmo sväté,” vyhlásil Sulík a zdôraznil, že uznesenie vlády má vyššiu právnu silu ako vyhláška hygienika.

Na druhej strane reštaurácie ostávajú na Slovensku i naďalej zatvorené. Podľa ministra v utorok ministri o tejto téme rokovali, no nenašli zhodu. „Budeme to pravidelne prehodnocovať, dnes (v utorok, pozn. red.) to ešte nevydalo, ja dúfam, ze ich čím skôr otvoriíe,” skonštatoval Sulík.

Slovensko ide do opakovaného referenda o skrátení volebného obdobia
Predstaviteľ SMERu Robert Fico oznámil zásadnú správu: "Ideme do ďalšieho referenda o skrátení volebného obdobia". Slovensko to nevydrží bez zmeny vlády až do skončenia jej riadneho funkčného obdobia. Referendum, teda, celý proces, potrebný na... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.