Smer a OĽaNO sa vzácne zhodli! Neuveríte v čom
15 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Predstavitelia vládneho OĽaNO a opozičného Smeru, teda strán, ktoré sú na nože, dospeli k vzácnej zhode. Upodozrievajú prezidentku Zuzanu Čaputovú z koordinácie svojich krokov s Petrom Pellegrinim.

V OĽaNO prestali veriť prezidentke Čaputovej. Vedenie hnutia ani viacerí poslanci vidia za nedávnym stretnutím Čaputovej s Pellegrinim možnú spoluprácu Hlasu a Progresívneho Slovenska, píše spravodajský web Aktuality.sk.

Kuli pikle?

Ako prvý hlavu štátu obvinil podpredseda parlamentu Gábor Grendel. Naznačil, že na neverejnej schôdzke sa mohla Čaputová s Pellegrinim baviť o tom, ako spoločne postupovať proti premiérovi Eduardovi Hegerovi.

Pár dní po stretnutí totiž Pellegrini vyzval seniorov, aby sa dali očkovať a Čaputová zasa poslala odkaz Hegerovi, aby riešil problémy Slovenska. Prezidentský palác potvrdil, že k stretnutiu došlo, no politikove úvahy označil za konšpirácie, to isté spravil aj šéf Hlasu.

Grendelovi kolegovia z OĽaNO, s ním však viac-menej súhlasia. A pridáva sa k nim aj predseda Smeru Robert Fico. Ten sa odpichol od Grendelovho výkladu a začal šíriť vlastnú teóriu.

"Vlastný gól" poslancov OĽaNO?
Poslanci OĽaNO Monika Kozelová a Jozef Pročko pobavili "slovenské internety". Svojimi statusmi chceli dokázať, že Matovičov nápad s rozdávaním 500 eurových odmien za očkovanie dôchodcov, preberajú aj v Rakúsku. Situáciu si všimli aj... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Ťahajú to spolu už dlhšie?

Europoslanec a člen predsedníctva OĽaNO Peter Pollák sa vyjadril, že sa k nemu dostali informácie o koordinácii spoločných postupov hlavy štátu s Pellegrinim už počas druhej vlny pandémie.

„Ani lístok sa bez vetra nepohne, preto si myslím, že niečo pravdy na tom bude. Dôvod je určite politický, môže za tým byť aj možná spolupráca jej materskej strany so stranou Hlas-SD,“ domnieva sa Pollák. Materskou stranou prezidentky je Progresívne Slovensko. 

Prečo tajne?

Podozrenia má aj minister obrany a člen predsedníctva OĽaNO Jaroslav Naď. Nerozumie tomu, prečo prezidentka a Pellegrini stretnutie tajili, keď palác bežne o podobných aktivitách informuje.

„Nech teda oznámia, prečo mali potrebu to utajovať. Ja za tým konšpiráciu nehľadám, vysvetliť by to ale asi mali,“ povedal pre Aktuality.sk Naď.

Juraj Draxler: My sa naozaj potrebujeme prebudiť
Ako uvádza vo svojom facebookom statuse Juraj Draxler vie, že nikto to v súčasnej situácii nemá ľahké, podľa jeho úvah sa dá zostaviť pomyslený stupeň toho, kto bude potrebovať najviac pomôcť aj v súčasnej pandemickej vlne, ale aj nasledujúcje vlne... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Norbert Pančík

Poslanec Obyčajných ľudí György Gyimesi tiež Čaputovej neverí. „Nemyslím si, že zo strany pána Grendela išlo o konšpiráciu. Udalosti z tohtoročnej jari, keď prezidentka zohrala aktívnu úlohu pri výmene premiéra, ukazujú, že to tak mohlo byť,“ myslí si.

Čaputová podľa Gyimesiho už dlho nie je naklonená politike OĽaNO a „zjavne fandí úplne inej ideológii, než ktorú prezentuje hnutie OĽaNO“.

Na akej strane je vôbec Čaputová?

Výhrady voči hlave štátu má aj poslanec Marek Šefčík. „Vieme veľmi dobre, na akej strane asi je pani prezidentka. Videli sme to aj pri celoplošnom testovaní, keď sa jeden deň pred testovaním postavila pred kamery a povedala, že by to stopla. Ja to poviem len diplomaticky, ale ja by som za pani prezidentku a jej záujmy nedal ruku do ohňa,“ vysvetľuje poslanec.

Šefčíkovi sa napríklad nepáčilo, keď 22. feburára, krátko po treťom výročí vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, Čaputová prijala Pellegriniho v paláci. „Mne to prišlo neúctivé a bol som z toho zarazený. Postavil som sa aj vtedy proti tomu a vyvolalo to vo mne obrovské otázniky,“ dodal Šefčík.

Herák opúšťa OĽaNO
Hnutie OĽaNO ukončilo spoluprácu s bývalým poslancom Jánom Herákom, ktorý bol obvinený zo sexuálneho zneužívania. Hoci sa vzdal mandátu poslanca, aj napriek tomu ho hnutie zamestnávalo. Pre TV JOJ jeho odchod z hnutia potvrdil predseda poslaneckého... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Ficova teória

Šéf Smeru Robert Fico teóriu podpredsedu parlamentu Grendela rozvinul do ešte škandalóznejšej podoby. Aby súčasná vláda prežila, musí sa podľa Fica zbaviť železnej gule v podobe Matoviča.

„Dá sa rozumne predpokladať, že I. Matovič v prípade jeho odvolania stiahne so sebou pár poslancov OĽaNO, ktorých bude treba nahradiť. No a p. Pellegrini asi ponúka 11 zradcov, čo je pre pani prezidentku v jej amerických výpočtoch veľmi atraktívne,“ písal Fico na sociálnej sieti.

Podľa lídra Smeru teda po odvolaní Matoviča môžeme očakávať koalíciu Hegera s pár poslancami z OĽaNO, Pellegriniho s 11 poslancami, Kollárovej Sme rodina, Sulíkovej SaS a strany Za ľudí.

Naďova podržtaška prestrelil: Igor, nájdeš odvahu zbaviť sa ho?
Vyzývam vládnu koalíciu k okamžitému odvolaniu Juraja Krúpu z postu predsedu Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť! Takto zareagoval na včerajšie Krúpove výroky o Putinovi opozičný poslanec a smerák Ľuboš Blaha vo svojom statuse na sociálnej... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Anonymný list

V prípade Grendelovho statusu nešlo o prvý prípad, keď politici OĽaNO nahlas tvrdili, že prezidentka tajne koná proti vláde. Na jar v čase vrcholiacej koaličnej krízy medzi poslancami hnutia koloval list, ktorý priamo spájal Čaputovú s pučom.

„Týždne počúvam, že tento puč tu organizuje pani z prezidentského paláca. Až zrazu pani vyzve Igora, aby podal demisiu,“ písalo sa v liste.

„Chcú nás zničiť, lebo im smrdíme a zavadziame v ceste. Zlodejom, progresívcom, aj pani z paláca. Nastal čas, aby sme si uvedomili svoju silu. Je nás 53 a tú silu máme, nevzdávajme sa bez boja,“ uvádzalo sa tiež v liste.

Čo všetko chcete vedieť o pandemickom ošetrovnom: Odpovede nájdete TU
Starším žiakom a stredoškolákom už začali predčasné prázdniny. Keďže niektoré školy svoje brány zatvorili, rodičia môžu požiadať o dávku. Vo výnimočných prípadoch ju dostanú aj cez sviatky, píšu Hospodárske Noviny. Rodičia, ktorých deti sa opäť... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Na nože

Autor listu nie je známy, viacerí poslanci OĽaNO však pravosť dokumentu potvrdili a prihlásili sa k jeho obsahu. Vzťahy medzi Igorom Matovičom a Zuzanou Čaputovou nie sú dobré už dávno.

Zhruba pred rokom vtedy ešte premiéra Matoviča prezidentka vyzvala, aby zvážil manažovanie pandémie. „Celý svet rieši covid a my riešime pána premiéra alebo vzťahy v koalícii,“ hovorila. Neskôr, v marci 2021 počas koaličnej krízy lídrovi OĽaNO priamo odkázala, aby odstúpil z funkcie predsedu vlády.

Cestovný ruch je v koncoch: Opatrenia vlády nič neriešia, otvoríme aj napriek zákazu!
Že vakcína je sloboda a riešenie, neplatí! Gastrosektor je už zúfalý. Je to už štvrtýkrát, čo prevádzky zostali počas pandémie zatvorené. A doterajšie opatrenia vlády nič neriešia. Aliancia slovenskej gastronómie pripúšťa, že od 18. decembra sa... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.