Slovensko ide do opakovaného referenda o skrátení volebného obdobia
14 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

Predstaviteľ SMERu Robert Fico oznámil zásadnú správu: "Ideme do ďalšieho referenda o skrátení volebného obdobia". Slovensko to nevydrží bez zmeny vlády až do skončenia jej riadneho funkčného obdobia.

Referendum, teda, celý proces, potrebný na splnenie podmienok by sa mal začať krátko po Troch kráľoch.

Zmarené referendum

Prezidentka sa v prípade ptvej petície za referendum, ktoré iniciovala opozícia, obrátila na Ústavný súd SR, ktorý následne v júli rozhodol, že navrhovaná referendová otázka o skrátení volebného obdobia Národnej rady (NR) SR je protiústavná. Čaputová reagovala, že by vyhlásila referendum o predčasných voľbách, ak by NR SR rozhodla o zmene ústavy a následne prijala uznesenie, ktorým by požiadala o jeho konanie. Označila to za jedno z možných riešení po rozhodnutí ÚS.

Dosť bolo!

Robert Fico aktuálne oznámil, že SMER ide do celého procesu nanovo. Slovákov teda okrem iného čakáý repete na zozbieranie potrebného množstva podpisov. Podľa Fica táto vláda, chránená ištitútom prezidentky, už ďalej nesmier poškodzovať Slovensko.

Predstaviteľov záchranárov odviezla spred parlamentu Mikulcova polícia!
Toto by si nedovolil ani Biľakovský totalitný režim! Protestujúcich záchranárov pred parlamentom pokutovala polícia a ich predstaviteľov zbalila a odviezla. Slovenskí záchranári upozorňujú na neriešenie svojho postavenia i postavenia zdravotníkov... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

____________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.