Záhada berlínskeho letiska stále neodhalená
13 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Používatelia Google máp zostali bezradní, keď zbadali dom postavený uprostred letiskovej dráhy v nemeckom Berlíne. "Príspevok získal množstvo komentárov, v ktorých sa ľudia snažili vysvetliť pôvod nehnuteľnosti. Jeden z komentujúcich uviedol, že by to mohla byť budova využívaná vojenským letectvom nacistického Nemecka," píšu Topky.sk.

Užívateľ zverejnil na Reddite fotku domu nachádzajúceho sa na letisku Berlín Schönefeld, čo vyvolalo búrlivú diskusiu o tom, na čo budova slúži.

Používatelia spomínanej aplikácie zdieľali viacero úvah, súčasne tej, že dom predtým slúžil napríklad ako policajná stanica alebo ho dokonca používalo počas 2.svetovej vojny vojenské letectvo nacistického Nemecka Luftwaffe.

Portál ďalej uvádza, že používatelia Google máp zostali v nemom úžase, keď zbadali dom postavený v centre nesmierne rušnej letiskovej dráhy v hlavnom meste Nemecka Berlín. Status získal enormne mnoho komentárov, v ktorých sa ľudia snažili získať odpoveď na otázku pôvodu nehnuteľnosti.

Chaos v opatreniach: Čo s Vianocami? Čakajte ďalšie zmeny
Stále je všetko nanajvýš nejasné! V opatreniach vládne chaos, navyše, podľa dostupných dát na zníženie mobility ani nezaberajú. Dva týždne platil nejasný minilockdown, a hoci sa pravidlá pre očkovaných a prekonaných mierne uvoľnili nejasnosti ich... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Jeden z používateľov sa vyjadril v tomto znení : „Mohla by to byť stará administratívna kasárenská budova z druhej svetovej vojny pre Luftwaffe. Videl som podobne navrhnutú budovu na letisku na Flugplatz Katterbach Ansbach,"

Druhý dodal „Nazýva sa Hotel Generals a bol postavený v rokoch 1947 až 1950 na ubytovanie a vítanie štátnych hostí počas éry NDR." uviedol.

Tretí najmladší z nich tvrdí, že na berlínskom letisku pracoval od roku 2018 do 2020 a dokonca si presne pamätá si, že sa na budovu pýtal a dostal odpoveď, že slúžila ako policajná stanica. Avšak doteraz to oficiálne nebolo nikdy potvrdené. 

U prezidentky sa čosi pečie, vianočné pečivo to však nie je. Že by prevrat?
Hlasovanie o Matovičovej fantasmagórii v parlamente prekvapilo. A to až do takej miery, že hádanku sa snažia rozlúštiť aj v samotnom OĽaNO, ktoré návrh o dvesto či tristo eurovej celonárodnej korupcii dôchodcov, spojenej s vydieraním, predkladalo.... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.