Pripravte sa na nápor na poštách: Sociálne dávky sa začnú vyplácať už vo štvrtok!
13 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Slovenská pošta očakáva vo svojich pobočkách najväčší nápor zákazníkov. Vrcholí predvianočná prevádzka a začnú sa vyplácať aj sociálne dávky. Situáciu neuľahčia ani pretrvávajúce protipandemickké opatrenia a hygienické nariadenia.

Budú mať ´fofry´

Slovenská pošta bude od štvrtka (16. 12.) do 23. decembra vyplácať štátne sociálne dávky obyvateľom do vlastných rúk, a to v pobočkách pošty alebo priamo na adresu. Práve v tomto týždni od 13. do 18. decembra vrcholí aj predvianočná prevádzka poštovej siete, preto pošta očakáva vo svojich pobočkách najväčší nápor zákazníkov.

Počas rušnej predvianočnej prevádzky Slovenská pošta vyplatí takmer 220.000 sociálnych dávok, píše portál cas.sk. "Klienti si ich môžu vyzdvihnúť v pobočkách pošty kedykoľvek počas týždňa v čase otváracích hodín, nie je teda nevyhnutné prísť okamžite v prvý deň výplaty sociálnych dávok," podotkla hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková.

Keďže ešte vždy platia bezpečnostné a hygienické nariadenia, pošta aj na svojich stránkach na sociálnej sieti vyzýva poberateľov dávok, ale aj zákazníkov na ich dôsledné dodržiavanie. 

Ficovi neustále rastú preferencie: Spoločne zvíťazíme - nech ich aj šľak trafí!
Robert Fico sa ukázal ako skutočný opozičný líder. Nikoho iného sa Matovič s Lipšicom tak neboja ako práve jeho - a preto po ňom idú ako po údenom! Vysvetľuje vo svojom statuse na sociálnej sieti opozičný poslanec a smerák Ľuboš Blaha. Tretí... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Pomôžu policajti

Dorčáková upozornila, že na vyplácanie sociálnych dávok a dodržiavanie bezpečnostných opatrení budú dohliadať zamestnanci pošty v spolupráci so zamestnancami bezpečnosti a polície.

V pobočkách Slovenskej pošty naďalej platia už zavedené protipandemické opatrenia na minimalizovanie rizika šírenia nákazy COVID-19. V priestoroch pobočiek je počet zákazníkov regulovaný, v pobočke sa tak môže aktuálne nachádzať jeden zákazník na 25 štvorcových metrov (m2). 

Prineste si radšej vlastné pero

Zároveň musia byť dodržiavané dvojmetrové vzájomné odstupy, čo platí aj pre zákazníkov čakajúcich pred pobočkou. Do priestorov pobočky môžu vstúpiť iba tí zákazníci, ktorí budú mať riadne nasadený respirátor, s výnimkou zákazníkov podľa príslušnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Pošta tiež odporúča priniesť si vlastné pero a pri úhrade platieb uprednostniť platobnú kartu.

Záchranári ostro kritizujú vládu! Tieto riadky naplnia čitateľa pocitom hnusu a odporu voči nej
Potiahnu pred parlament! Záchranári sa totiž dočkali vládnej "vďaky". Vláda ich "odmenila", zjavne "podľa zásluh". Nasledujúce riadky naplnia čitateľov pocitom hnusu a odporu. "Doteraz im totiž politici ďakovali za ich ťažkú prácu pri záchrane... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.