Chaos v opatreniach: Čo s Vianocami? Čakajte ďalšie zmeny
13 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Stále je všetko nanajvýš nejasné! V opatreniach vládne chaos, navyše, podľa dostupných dát na zníženie mobility ani nezaberajú. Dva týždne platil nejasný minilockdown, a hoci sa pravidlá pre očkovaných a prekonaných mierne uvoľnili nejasnosti ich sprevádzajú ďalej. Otvoria sa reštaurácie? A aké opatrenia budú platiť počas Vianoc?

K starým rodičom s testom?

V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O päť minút 12 minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak uviedol, že vláda zmení opatrenia tak, aby ľudia mohli počas Vianoc príbuzných navštevovať. Podľa neho by sa však mal každý pred návštevou najmä starých rodičov dať otestovať, píše portál topky.sk

Krajniak v relácii usúdil, že vyjadrenie ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského v súvislosti s vianočnými návštevami nebolo úplne šťastné. Koaliční partneri podľa jeho slov riešili najmä uvoľňovanie opatrení pred Vianocami. Je preto viac ako pravdepodobné, že opatrenia, ktoré platia od 10. decembra, sa budú tento týždeň opäť meniť. 

Sulík aj Saková sú proti povinnému očkovaniu proti ochoreniu COVID-19
Vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) a nezaradená poslankyňa Národnej rady (NR) SR z mimoparlamentného Hlasu-SD a exministerka vnútra Denisa Saková sú proti povinnému očkovaniu proti ochoreniu COVID-19. Zhodli sa na tom v... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ivan Mihale

Sulík chce mať otvorené aj reštaurácie

O zmene opatrení informoval v diskusnej relácií Na telo aj minister hospodárstva Richard Sulík. Vláda by mala aj podľa jeho slov cez týždeň rokovať o tom, ako bude upravené cestovanie ľudí cez Vianoce za rodinou. Myslí si, že ľuďom to bude umožnené.

Sulík tiež tvrdí, že konzílium odborníkov už nebude počúvať. Myslí si, že by ho mali tvoriť aj odborníci z iných oblastí, nie iba infektológovia a epidemiológovia. Nový koronavírus podľa jeho slov pomaly ustupuje a pandemická situácia sa zlepšuje. Chcel by preto umožniť otváranie reštaurácií.

R. Huliak: O covide sa kričí a v pozadí sa dejú vážne veci
Ing. Rudolf Huliak, predseda mimoparlamentnej Národnej Koalície vo svojom videu vysvetľuje, čo sa na nás chystá potichu, kým sa nahlas kričí o covide. Niet inej témy, ako covid Pandémia covidu už dva roky traumatizuje, dokonca rozdeľuje... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.