Povinné očkovanie zdravotníckych pracovníkov - Odbory varujú pred vlnou prepúšťania
11 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Nemecký Spolkový snem odhlasoval novelu zákona o ochrane pred infekciami. Stanovuje povinné očkovanie zamestnancov v zdravotníckych a opatrovateľských zariadeniach. Odborový zväz Verdi varuje pred vlnou prepúšťania, píše epochtimes.de.

Spolkový snem v Nemecku schválil ďalšiu novelu zákona o ochrane pred infekciami. Za návrh  hlasovalo 571 poslancov, 80 bolo proti a 38 sa zdržalo hlasovania. Okrem vládnej koalície, ktorá má 416 kresiel, už skôr oznámila svoj súhlas CDU/CSU, AfD chcela hlasovať proti a strana Ľavica sa zdržala hlasovania. Novelu schválila aj Spolková rada.

„Obavy z povinného očkovania odrážajú pocit, že štát zachádza priďaleko" (Frauke Rostalski)
Názor Frauke Rostalski (The Epoch Times) Kolínska profesorka práva Frauke Rostalski, členka nemeckej Rady pre etiku, sa postavila proti celoplošnému povinnému očkovania. Podľa nemeckej profesorky je celoplošné povinné očkovanie proti koronavírusu... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Nemecký minister zdravotníctva Karl Lauterbach (SPD) v rozprave povedal, že politika musí postupovať ako lekári. „Ak sa zmenil názor lekárov, musia sa tomu prispôsobiť aj opatrenia," – povedal.

Povinné očkovanie pre ošetrovateľský personál od 15. marca 2022

Novela stanovuje povinné očkovanie pre zamestnancov zdravotníckych a opatrovateľských zariadení od 15. marca 2022. V záujme urýchlenia posilňovacieho očkovania majú mať zubní lekári, veterinári a lekárnici tiež možnosť dočasne podávať očkovacie látky proti koronavírusu, ak sú riadne vyškolení.

Finančná kompenzácia sa opäť poskytuje nemocniciam, ktoré sú obzvlášť zaťažené koronakrízou.

Ako „udrie“ povinné očkovanie na spoločnosť? (Jennifer Fraczeková)
Názor Jennifer Fraczekovej (GMX) Teraz, keď sa za povinné očkovanie vyslovil aj dezignovaný nemecký kancelár Olaf Scholz, je veľmi pravdepodobné, že k nemu dôjde. Odborníci predpokladajú, že by to mohlo zradikalizovať tvrdé jadro odporcov... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Obavy z nedostatku personálu

Odborový zväz Verdi varoval pred vlnou prepúšťania v dôsledku povinnosti očkovania v zariadeniach. „Empatia zamestnancov v zdravotníctve sa roky zneužíva,“ -  kriticky skonštatovala členka predsedníctva Verdi Sylvia Bühlerová.

Teraz by sa na nich opäť vzťahovala „osobitná zodpovednosť". „Pre niektorých to môže byť povestná posledná kvapka, kedy pohár už pretečie, a mnohí jednoducho odídu.“

Nezrušiteľná abonentka na očkovanie. Trestami sa zbavujú kritikov vlády !
Názor Juliana Schernthanera (Wochenblick) Obavy z povinného očkovania sa stupňujú Pred niekoľkými dňami sa médiami a sociálnymi sieťami začal šíriť hrubý návrh pokút až do výšky 7 200 eur alebo dokonca trest odňatia slobody ako trest pre... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Nemecká Nadácia na ochranu pacientov sa obáva, že povinné očkovanie v domovoch dôchodcov a opatrovateľských ústavoch, ktoré schválil Spolkový snem, by mohlo čoskoro viesť k nedostatku personálu v tomto sektore. „Rozhodnutím politici zapálili rozbušku," – varoval riaditeľ nadácie Eugen Brysch.

Podľa neho ak len desať percent už aj tak veľmi vystresovaných zamestnancov odíde, 200 000 ľudí, ktorí potrebujú starostlivosť, už nebude môcť dostať odbornú pomoc, dodáva epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Ako v diktatúre: „Špicľovanie“ koronovým režimom. Viedenskí policajti už majú toho dosť! (Bernadette Conradsová)
Komentár Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Erózia policajného aparátu. Šikanovanie a „špicľovanie“ radových policajtov. Tých oddeľuje od ľudí masívna vládna propaganda a vnútorný aparát informátorov. Kritici vlády nemajú šancu na kariérny... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.