Marek Krajčí - z prvých dvoch vĺn sme sa vôbec nepoučili
11 | 12 | 2021 I Eka Balaskova
Bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) sa v ostatných týždňoch vôbec netají kritikou manažovania protipandemických opatrení na Slovensku.
Nie je optimistom

M. Krajčí je presvedčený, že tretia vlna covid-19 bude vďaka predvianočnému uvoľneniu opatrení pokračovať vo väčšej sile. Podľa neho sa mali zaviesť striktné opatrenia. "Nie som vôbec šťastný, ako sa manažuje tretia vlna, nepoučili sme sa z predchádzajúcich chýb," vyhlásil Krajčí. 

Dáta bez pátosu - vidíme svetlo na konci tunela?
Štatistika hovorí jasne - klesol počet pozitívnych, počet výjazdov sanitiek, príjmov do nemocníc, ale aj počet pacientov v nemocniciach, či obete v sedemdňovom priemere. Rástol počet očkovaných. Na bližšie informácie sme sa pozreli cez nástenku... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Problémom je nízka zaočkovanosť

Exminister si myslí, že očkovať sa malo hlavne počas letných mesiacov, čo sa u nás nedialo. "Keď sa pozrieme na krivky z iných krajín, tak v lete všetky krajiny okrem Slovenska očkovali ďaleko masívnejšie." Tiež si myslí, že aj s podávaním tretej dávky sa malo začať už skôr. Podľa niektorých štúdií má vakcína protektívny efekt 3-4 mesiace, po ktorých aj očkovaní ľudia môžu vírus šíriť. 

Dávno mali začať fungovať samotesty

Mizernú intenzitu samotestovania vo firmách a na školách považuje poslanec Krajčí za chybu. Tiež sa odvoláva na krajiny, ktoré vďaka samostestovaniu úspešnejšie manažujú tretiu vlnu. "Vďaka samotestom sú pozitívni vyhľadávaní, rýchlejšie karantenizovaní, neroznášajú ochorenie ďalej a krivka infekčnosti teda nestúpa tak prudko." Tvrdí exminister.

Hygienici zdvíhajú varovný prst- zvážte či musíte vstúpiť do prevádzky
Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR uvádza nezmyselné normy, v súvislosti s otváraním prevádzok obchodu a služieb. Prosia obyvateľov, aby sa zamysleli nad každou ich osobnou návštevou. Zároveň žiada prevádzkovateľov, aby k dodržiavaniu... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Norbert Pančík

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.