Čo vyrieši diplomatický bojkot USA olympijských hier v Pekingu?
11 | 12 | 2021 I Norbert Pančík
Spojené štáty americké ohlásili diplomatický bojkot olympiády v Pekingu, uvádza pravda. Dôvodom sú ľudské práva, následne, usporiadaní v jednom šíku, ďalší surfisti na vlne (cunami).

Joe Biden uviedol vyjadrení, že on ani nikto z jeho pobočníkov do Pekingu nepríde. Ako dôvod uviedol - genocída moslimských menšín na západe krajiny.

Môžeme si položiť otázku či sa tam ľudské práva niekedy dodržiavali. Napríklad počas letných Hier 2008 alebo v roku 2015, keď čínskej metropole odklepli zimné olympijske hry. V roku 1936 sa napríklad o ignorácii (Hitlerových) berlínskych Hier rozprávalo prakticky všade, nakoniec sa k tomuto kroku odhodlal iba Sovietsky zväz.

Konšpirátorom Grendelovi a Matovičovi hrozí lex Kolíková alebo desať rokov basy
A je to tu! Prví adepti na desaťročný, ba možno aj vyšší trest odňatia slobody podľa Kolíkovej novely trestného zákona sú známi. Za konšpirátorov ich totiž označila inštancia najvyššia - hlava štátu. To sa naozaj len tak ľahko nevidí. Keď sa náhoda... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Ďalším bojkotom zo strany USA bol rok 1980. Konkrétne Moskva 1980. Americký prezident Jimmy Carter na protest proti invázii do Afganistanu odvolal účasť svojich športovcov na olympijských hrách. Pridali sa k nemu desiatky ďalších (západných) krajín. „ Výsledok bol pre Sovietov „zničujúci“. Jednoznačne ovládli medailovú bilanciu a v Afganistane zostali ďalšie desaťročie. Odišli, až keď sa vojna stala finančne neúnosnou a stratila domácu podporu. Bojkot nič nevyriešil, po chrbte dostali maximálne športovci. Atléti, ktorí roky trénovali, aby im životnú šancu vyfúkli politici “na úkor politických hier."

Záverom možno povedať, že diplomatický bojkot hier v Pekingu zostáva neškodnou hrou mačky s myšou. Nič neriešiacim dokazovaním si svojich eg. V tomto kontexte sa tu natíska otázka : Či a ako sa po februári 2022 Čína polepší…?

Zamestnanci na ministerstve financií dostali email so zvláštnym obsahom. Týka sa samotného ministra
Na email so zvláštnym obsah, ktorý dostali zamestnanci ministerstva financií upozornil portál Dnes24.sk. Rezortu šéfuje minister financií Igor Matovič (OĽaNO) a v texte email-u bol pokyn, ktorý považovali zamestnanci za zvláštny. Obsah email-u,... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.