Omicron sa vraj prejavuje inak. Viete, ako?
10 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Hlavnými príznakmi ochorenia covid-19 boli horúčka, kašeľ a strata chuti a čuchu. Aj tieto príznaky mnohí prehliadali. Hlavnými symptómami infekcie nového variantu omicron sa od pôvodných líšia. Informuje portál topky.sk

Zdravotníci, ktorí pôsobia v Južnej Afrike (tu bol nový variant prvýkrát zaznamenaný) označujú za hlavné príznaky bolesti tela a hlavy, plus únava. Podľa lekárky a predsedníčky Juhoafrickej lekárskej asociácie Angelique Coetzeeová  pacienti nehlásili stratu chuti ani čuchu. 

Symptómy podobné prechladnutiu

Autor Štúdie príznakov covid, britský epidemiológ Tim Spector z King‘s College London, požaduje pridanie ďalších symptómov do zoznamu Britskej zdravotnej služby (NHS). Údaje z aplikácie hovoria, že približne polovica všetkých prípadov bola diagnostikovaná neskoro - ľudia netrpia klasickými symptómami covidu. Príznaky, ktoré majú, ľudia prehliadnu a nepripíšu ich covidu. 

Ceny energii ešte nestúpli, no už sú tu problémy
So zvyšovaním cien za kúrenie, či ohrev vody musia rátať aj samosprávy. A to nie len pre svoje prevádzky, ale aj pre školy, či iné zariadenia, ktoré patria pod ich kompetencie. Mnohým starostom, primátorom, či riaditeľom škôl to robí veľké vrásky... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Budú fungovať vakcíny?

To podľa Spectora ešte nie je jasné či budú fungovať proti variantu omikron. Zatiaľ sú predpoklady, že by variant mohol byť prenosnejší. Okrem toho je menej smrteľný - to môže súvisieť s vyššou mierou zaočkovanosti, píšu Topky.sk.

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.