Mexiko: Nehoda kamióna s migrantmi si vyžiadala najmenej 53 obetí na životoch
10 | 12 | 2021 I Ivan Mihale/tasr

Najmenej 53 osôb prišlo o život a desiatky ďalších utrpeli zranenia po tom, ako sa vo štvrtok v štáte Chiapas na juhu Mexika prevrátil kamión s migrantmi. Informovala o tom agentúra AP.

Úrad mexického generálneho prokurátora oznámil, že na základe predbežných informácii prišlo o život 53 ľudí. Stav ďalších troch zranených osôb je vážny.

Nehoda sa stala vo štvrtok popoludní na cestnej komunikácii v mexickom štáte Chiapas. Videozáznam zhotovený na mieste nehody zachytáva mŕtvych a zranených migrantov na kope v prevrátenom návese kamióna, píše AP.

Šéf úradu civilnej ochrany v štáte Chiapas Luis Manuel Moreno povedal, že prevrátenie kamióna mohla spôsobiť jeho rýchlosť a váha nákladu.

Mexický minister zahraničných vecí Marcelo Ebrard na Twitteri napísal, že medzi obeťami sú ľudia z rôznych krajín. Takisto vyjadril sústrasť s rodinami obetí.

Ľútosť a podporu rodinám obetí vyjadrili aj mexický prezident Andrés Manuel López Obrador a guatemalský prezident Alejandro Giammattei.

ÚVZ SR vysvetlil, ako budú fungovať režimy OP a OTP
Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR vysvetlil, aké podmienky budú platiť pre režimy OP a OTP v súvislosti s novými pandemickými opatreniami. Vo štvrtok zverejnil dve nové vyhlášky, ktoré ich upravujú. Pojem OP znamená očkovaných a prekonaných.... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr